Ekrem İmamoğlu “Ulaşım sorunun 5 yıl içerisinde İstanbul’un gündeminden çıkaracağım”

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’daki ulaşım sorununun çözümüne ilişkin projelerini açıkladı. 2024 yılına kadar 630 kilometre metro ağı hedeflediklerini açıklayan İmamoğlu, TEM Otoyolunda Megabüs projesini hayata geçireceklerini söyledi.

31 Mart Yerel Seçim çalışmalarını sürdüren Cumhuriyet Halk Partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’daki ulaşım sorununa ilişkin yeni projelerini Taksim’de özel bir otelde düzenlenen ‘Ulaşım Çözümleri’ isimli basın toplantısıyla açıkladı. Basın mensuplarına yeni projelerini yaptığı sunumla detaylarıyla açıklayan İmamoğlu, kara, deniz ulaşımı ve raylı sisteme ilişkin projelerini tanıttı. 

“Ulaşım sorunun 5 yıl içerisinde İstanbul’un gündeminden çıkaracağım” 

Toplantı kapsamında ulaşım projelerini açıklayan CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, “Şehri yönetenler, İstanbulluların bu en ağır, en kangren olmuş sorununa çözüm üretmeyi unutup, her seferinde kendi gündemlerine yöneldiler. Oysa, kaynakların doğru projelere harcanmasıyla, doğru bir planlama ile İstanbul’da konforlu, güvenli, ekonomik ve dakik yolculuk yapmak elbette mümkün. Yürünebilir, erişilebilir, güvenli, havası daha temiz, daha az gürültülü ve yaşam kalitesi yüksek bir kent oluşturmak için bütün olanaklar mevcut. Yeter ki, meseleye bütüncül bir planlama işi olarak bakalım. Ben böyle bakıyorum ve göreceksiniz ben, 5 yıl içerisinde ulaşım sorununu İstanbullunun gündeminden çıkaracağım” dedi. 

Diğer Videolar