Ekrem İmamoğlu doğrulamıştı servislere zam geldi! İki zam daha var

Abone ol

İSTANBUL'da servis ücretlerine yüzde 13 oranında geldi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, taksi ve minibüs ücretlerine de zam yapılacağını açıkladı.

İstanbul'da minibüs, taksi ve servis ücretleri zamlanıyor. İlk zam haberi de servis ücretlerinden geldi. 2019 yılı için servis ücretlerine yüzde 13 oranında zam yapıldı. En kısa mesafe için alınan ücret 243 liraya çıktı. 

Zamlı servis ücretleri listesı için tıklayın

Bugün UKOME toplantısında sadece servis ücretleri değil, taksi ve minibüs ücretlerine yapılacak zam da karara bağlanıyor. Haliyle iki yeni zam haberi de yolda. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu zamlara ilişkin şu bilgiyi verdi:

Minibüs ve Taksiye zam

-"Bugün UKOME toplantımız var. Bu toplantıda arkadaşlarımız yoğun bir çalışma yürütüyor. Özellikle servis araçları, taksiler ve minibüslerle ilgili... Esnafımızı da düşünen milletimizi de düşünen (ki diğer toplu taşımalar da zam yapmaksızın) bu araçlarla ilgili bugün UKOME'de bir görüşme yapılacak ve bir karara bağlanacak. Vatandaşımız lehine onları da koruyan ama bu işi yapan insanların da işi yapabilme kapasitelerine ve kalitelerine düşürmeyen bir oranda bir zam yapılacak."

Muazzam bir israf var

Ekrem İmamoğlu, belediyedeki makam araçları ve Esenler otogarına ilişkin de açıklama yaptı ve şu bilgileri verdi:

-Araçlar konusunda her gün arkadaşları silkeliyorum. Bu konuda ciddi yol aldık, ne yazık ki muazzam bir israf var. Sizleri de davet edeceğimiz bir buluşmamız olacak.

Tatil konusu yeterince konuşuldu, herkes bir yorum yaptı. Vatandaşlar da bu konuda yorum yapmıştır, biz işimizin başındayız.

Otogar bu hafta teslim ediliyor

(15 Temmuz Demokrasi Otogarı) Bu hafta umuyorum işlemler biter. Bir aksilik olmazsa İBB halka ait bu alanın yönetimini ele alarak işletme yönetimini sağlayacak. Yeni otogar için sektör temsilcileriyle ortak çalışacağız. 15 gün içerisinde tüm malzemelerini boşaltıp bize teslim edeceklerini söylemişler, bu makul süreyi onlara tanıyacağız." 

Vakıflara aktarılan kaynaklara el konuldu
Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi kasasından özel vakıflara aktarılan tam 357 milyon liralık bütçeyi de sonlandırlarını açıkladı. 

Günün Önemli Haberleri