Ekmek israfı dünya gündeminde

Abone ol

Ülkemizde hergün 5 milyon ekmek israf oluyor. Durum sadece biz de böyle değil tüm dünya ekmek konusunda müsrif.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı'nın, 3-9 Ekim tarihleri arasında Almanya Düsseldorf;da yapılacak Dünya Fırıncılar Federasyonu Yönetim Kurulu Toplantısında ''Ekmek İsrafını Önlemede Limitsizsiniz'' projesini anlatacak.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı, Dünya Fırıncılar Federasyonu yönetim kurulu toplantısı ve ''Uluslararası İBA 2009 Fuarı''na katılmak üzere Almanya'ya gidecek.

Aralarında da Türkiye'nin de bulunduğu 31 ülkenin yer aldığı Dünya Fırıncılar Federasyonu'nun yönetim kurulu toplantısında; Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Bulgaristan, Finlandiya, İspanya, Danimarka, İsviçre, İsveç, Arjantin, Meksika, Uruguay, Brezilya , Paraguay, Peru, Venezuela, Rusya, Yunanistan, İrlanda, İsrail, Kongo, Kore, Lüksemburg, Norveç, Avusturya, Polonya, Romanya, Tayvan, Ukrayna, Macaristan, Hollanda yer alacak.

Dünya Fırıncılar Federasyonu yönetim kurulu toplantısında görüşülmek üzere Türkiye;nin hazırladığı ''ekmek israfını önlemede limitsizsiniz'' projesi, yönetim kurulunda oylanacak.

Dünya Fırıncılar Federasyonu;na üye ülkelerin katılımı ile İstanbul;da başlatılacak projeye; üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, resmi ve özel ile uluslararası kuruluşlar aktif olarak katılabilecek. Proje'nin 1 yıllık bir zaman diliminde gerçekleştirilmesi öngörülüyor.

Bu arada, Türkiye'de günde 5 milyon, dünyada ise günde 100 milyonun üstünde ekmek israfı yaşanması uluslararası gündemdeki yerini koruyor.

Günün Önemli Haberleri