Dünyayı ısıtan adam soğuktan öldü!

Abone ol

Ünlü outdoor firması The North Face'in kurucusu olan Douglas Tompkins, rafting yaptığı sırada geçirdiği bir kaza sonrası hipotermiden yaşamını yitirdi.

ABD'li iş adamı Douglas Tompkins, Şili'nin güneyindeki General Carrerra Gölü'nde rafting yaptığı botun alabora olması nedeniyle hipotermiye girdi. 

Soğuğa karşı özel kıyafetler üreten The North Face'in kurucusu olan 72 yaşındaki Tompkins, kazanın ardından Şili'nin başkenti Santiago'nun bin 700 kilometre güneyindeki Coyhaique'de kaldırıldığı hastanede, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. 

"YETKİLİLERE HABER VERMEDİLER"

Yetkililer 6 turistin bulunduğu düşünülen botun alabora olmasının sebebini kuvettli rüzgar olduğunu belirtirken, Tompkins'ın ekibinin fırtınalı havada rafting yapacaklarını yetkililere bildirmediğinin altını çizdi.  

Yapılan açıklamada, kazanın fırtınadan dolayı yaşandığı, rafting yapan ekibin yetkililere haber vermeden göle açıldığının altı çizildi.

Tompkins'in sıcaklığı 4 derece olan gölde bir süre kaldığının altını çizen bölge savcısı Pedro Salgado, New York Times'a yaptığı açıklamada alabora olan bottaki 3 kişinin bölgede devriye görevi yapan bir bot tarafından, Tompkins'in aralarında olduğu diğer üç kişinin ise helikopter ile kurtarıldığını belirtti.  

1966 yılında kurduğu The North Face ile hatırı sayılır bir başarı yakalayan Tompkins, çevreci hareketin aktif bir üyesi olarak da tanınıyordu. 

HİPOTERMİ NEDİR? 

Hipotermi, 37 derece olan normal vücut sıcaklığının, 35 derecenin altına düşmesi halinde meydana gelir ve çoğunlukla ölümle sonuçlanır 

Günün Önemli Haberleri