DTPlilerin şovu yarım kaldı

Abone ol

DTP'liler kaçırılan askerleri çok sevdi. Hiç ayrılmak istemediler ama..

Irak’taki Koalisyon Güçleri Komutanı ABD’li General Petraeus, Türk askerlerini alan DTP heyetinin basın toplantısı yapma isteğini, "Bundan sonrası bizim işimiz" diyerek engelledi, Türk askerine Türkiye’ye kadar eşlik etti.

DTP milletvekileri, Dohuk kenti doğusundaki Amediye kasabası yakınlarında askerleri alıp araçlara bindi. Peşmerge ve ABD askeri kontrolünde oluşan konvoy, Erbil Havaalanı’a yöneldi. Bu yolculuk sırasında, havaalanına yaklaşılınca, ABD’nin Irak Koalisyon Güçler Komutanı General Petraeus devreye girdi. Askerlerin artık kendilerinin sorumluluğunda bulunduğunu bildiren Petreus, DTP’lilerin konvoydan ayrılmasını istedi.

Petraeus, Erbil Havaalanı’nda askerlerle basın toplantısı yapmayı planlayan DTP’lilere de, "Askerleri Türk yetkililere ulaştırmak bizim işimiz. Sizin göreviniz bu noktada sona erdi. Katkılarınız için teşekkürler" diyerek ’Hayır’ yanıtı verdi.

PETRAEUS EŞLİK ETTİ

Daha sonra 8 asker, vakit geçirmeden ABD’ye ait askeri bir uçağa bindirildi. 8 Türk askere yolculukları sırasında Irak Savunma Bakanı Abdülkadir Muhammed Casim ve ABD’li Gnereal Petraeus da eşlik etti. Askerler yolda helikopterlere alındı ve Türk askerinin kontrolündeki Bamerni Havaalanı’na getirildi.

Buradan helikopterle Diyarbakır’a ulaşan ve üzerlerinde iki hafta önceki çatışmada giydikleri üniformaları bulunan askerler, yıkanıp yemek yedikten sonra Askeri Hastane’de sağlık kontrolünden geçirildi.

Genelkurmay Başkanlığı Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan gelen bir ekibe teslim edilen 8 askerin Ankara’ya götürüleceği ve konuya ilişkin soruşturmayı doğrudan Genelkurmay Başkanlığı’nın yürüttüğü kaydedildi.

Günün Önemli Haberleri