Donald Trump'tan ticaret savaşı açıklaması

Abone ol

Küresel piyasaların uzun zamandır merakla beklediği ABD-Çin ticaret görüşmelerine ilişkin Trump'dan açıklama geldi. Öte yandan ABD Çin'den şok edici bir talepte bulundu.

AMERİKA Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Oval Ofis'te gazetecilere Çin ile yapılan ticaret görüşmelerine ilişkin açıklama yaptı.

Görüşmelerin iyi gittiğini ifade eden Trump,  asıl sorunun ABD'nin tarifeleri planlandığı gibi yükseltip yükseltmeyeceği olduğunu söyledi. 1 Mart'ın sihirli bir tarih olmadığını belirten Trump, “ Çin'in bunu istemeyeceğini biliyorum. Bu yüzden hızlı hareket etmeye çalışıyorlar” dedi.

Öte yandan ABD, bir süredir devam eden görüşmelerde Çin’den beklenmedik bir istekte bulundu. Washington yetkilileri Pekin'den ticaret görüşmelerinin bir parçası olarak yuanın değerini sabit tutmasını istedi.

SABİTLENMESİNİ İSTEDİ
ABD'nin bu talebinin Çin'in Amerikan gümrük vergilerine karşı yuanın değerini düşürme aşağı çekme stratejisini etkisiz hale getirmeye dönük bir hamle olduğu tahmin ediliyor.

VERGİLERİ ARTTIRACAK
Dünyanın en büyük iki ekonomisi 1 Mart’a kadar ticaret anlaşmazlığını çözmezse ABD, 200 milyar dolar değerindeki Çin malları için gümrük tarifelerini yüzde 10’dan yüzde 25’e çıkaracak. Ancak ABD Başkanı Trump, birçok kez tarihi ertelemeye açık olduğunu belirtmişti.

Günün Önemli Haberleri