Dolarda yeni seçim gerginliği iste 19 Nisan dolar kuru

Abone ol

İSTANBUL'daki seçim sonuçlarının resmi olarak netleşmesi ile dolar kurunda yaşanan düşüş kısa sürdü. YSK'ya yapılan seçimlerin iptal başvuru doların tansiyonunu tekrar gerdi.

YSK'ya yapılan başvuru piyasalar için belirislik olarak algılanırken dünyaca ünlü ekonomi gazetes Financial Times da Merkez Bankası'nın rezervlerinin düştüğünü iddia etti.

Gazete Merkez Bankası'nın açıkladığının aksine rezevlerin 28.1 milyar dolar değil, 16 milyar dolar olduğunu iddia etti. Bu haber dolar kurunu olumsuz etkiledi ve dün dolar 6 aydan sonra ilk kez 5.85'i gördü. Kur haftanın son işlem gününü ise 5.82 seviyesinden uyandı.

Öğle saatlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 4.5 yılın seçimsiz geçeceği ve bu süreç boyunca başta ekonomi olmak üzere ülke sorunlarına odaklanılması gerektiği yönündeki ifadeleri doları düşürdü. Ancak akşam kapanış saatlerinde dolar yeniden yükselmeye başladı.

Saat 16:50'de dolar kuru

Saat 14:09'da dolar kuru

Saat 08:39'da dolar, euro-sterlin

Bankacılar İstanbul seçimlerinin Haziran’da tekrar edilme olasılığının ekonomide planlanan reformlarda ve belirsizliğin devamı konusunda “iki kayıp ay daha” anlamına geldiğini belirtiyorlardı.

Günün Önemli Haberleri