Dolar mı altın mı diyenlere uzmanından yatırım tavsiyesi

Abone ol

İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Başkanı Mustafa Atayık, altın mı dolar mı karmaşası yaşayan yatırımcıya tavsiyede bulundu

 İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Başkanı Mustafa Atayık, başta altın olmak üzere ekonomi gündemini değerlendirdi. Atayık, eski savaşların sona erdiğini artık ticaret ve gümrük savaşlarının başladığını söyledi.

Atayık, ABD’nin Çin’e yönelik gümrük vergilerini arttırdığını hatırlatarak İngiletere'nin AB'den çıkmak istemesinde, Venezule ve İran'a ABD tarafından yapılan ambargolara değindi.

Küresel piyasalardaki belirsizliklerin yatırımcının  güvenli liman aramasına neden olduğunu belirten Atayık, "Altının ons fiyatı, şu anda 1,320 bandında seyrediyor. Peki, altın ons bazında nereye kadar gider? Bunu kestirmek gerçekten güç." dedi.

Tavsiyem altın
Atayık, ABD-Çin ticaret savaşları, Fed’in tavrı ve Brexit sürecinin altının yükselişini belirleyecek ana unsurlar olacağını belirterek, şöyle konuştu:

"Yatırımcılara tavsiyem, bugüne kadar uzun vadede hep kazandıran ve yüzleri güldüren altına ve mücevhere yatırım yapmaya devam etsinler. Çünkü, satın alınan ve yatırım araçları arasında yıllar geçse de geri dönüşü mümkün olan, değer kaybetmeyen tek meta altındır. Altın, belirsizlik dönemlerinde değer kazansa da bugüne kadar ülkemizde kötü günlerin ve ekonomik krizlerin can simidi olmuştur ve olmaya devam edecektir." 

İç piyasada belirsizlik var
Atayık, iç piyasada cuma günü, bazı spekülatif hareketler ve alım nedeniyle dövizin ve altının ateşinin yükseltildiğini anımsatarak, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) zamanında ve doğru araçlarla süreci izlemesi ve müdahale etmesiyle döviz ve altın fiyatları üzerindeki köpüğün alındığını söyledi. 

Sisli hava kalkacak
Piyasaların 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri'nin sonucunu merakla beklediğini dile getirerek, "Yerel seçimden ne sonuç çıkarsa çıksın, piyasa artık önünü görecek. İç piyasanın önündeki sisli hava ve belirsizlikler ortadan kalkacak. değerlendirmesinde bulundu.

Günün Önemli Haberleri