Diyet yapanlara tavsiyeler

Diyetisyen Ezer Kavadar rejim ve diyet yapanlara tavsiyelerde bulundu.

Diyetisyen Ezel Kavadar, rejim yapan ve rejim yaptığı halde kilo vermekte güçlük çekenlere şu tavsiyeleri verdi:


‘Diyet yapanların öncelikle dikkat etmesi gereken şey aç kalmamaktır. Diyet yapmak, aç kalmak demek değildir. Aç kalmanız metabolizmayı daha çok yavaşlatıp daha az yağ yakmaktan başka bir işe yaramaz, verdiğimiz kiloların tekrar geri gelmesine sebep olur. Verdiğimiz kilolardan tamamen kurtulmak istiyorsak aç kalarak yapılan diyetlere kesinlikle son vermemiz gerekiyor.


Kahvaltı metabolizmayı hızlandırmak adına çok önemli bir öğündür. Yataktan kalkıldığında çok fazla vakit geçirmeden kahvaltının yapılması şarttır. Metabolizmayı hızlandıran şeylerden biri de ara öğünlerdir. Ara öğünleri de atlamamak gerekir. Yememizi kısmadan, sık sık beslenerek daha güzel kilo verebileceğimiz halde daha az şey tüketip daha az kilo kaybıyla karşılaşabiliyoruz.


Bunların dışında su tüketimi çok önemlidir. Günlük tükettiğiniz su miktarını mutlaka göz önünde bulundurun. Az su tüketmek metabolizmanın daha az çalışmasına sebep olur. Gün içerisinde mutlaka ortalama 2 - 2,5 lt su içilmelidir. Eğer su ile ilgili bir probleminiz varsa yani tadı kötü geliyorsa, içmesi zor geliyorsa tarçın, nane veya limonla tatlandırabilirsiniz.


Bir de metabolizmayı hızlandıran mucizevi baharatlarımız vardır. Bunlar; tarçın, zencefil, zerdeçal, pul biber, çörek otu ve hindistan cevizidir. Günlük beslenmenize küçük miktarlarda ekleminizi tavsiye ediyorum.’

Diğer Videolar