Devletten yoksula dev yardım!

Abone ol

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın yardım ettiği yoksulların sayısı 15 milyonu geçti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, SGK,Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü,Vakıflar Genel Müdürlüğü ve YURTKUR’un derlediği son veriler,Türkiye’de çeşitli kurumve kuruluşlardan yardımalan yoksul sayısıyla ilgili çarpıcı sonuçları ortaya koydu.

İşte o sonuçlardan satırbaşları...

KAÇ KİŞİ DEVLETTEN YARDIM ALIYOR?

Yardım alanlar 15 milyona ulaştı. Üstelik bu sayıya TTK ve TKİ’den kömür yardımı alan 2 milyon kişi de dahil değil. Resmi verilere göre, sosyal yardım hizmeti veren kamu kurumları, vakıflar ve belediyeler, söz konusu 17 milyonu aşkın yoksula 2011’de toplam 15,3 milyar lira sosyal yardım harcaması yaptı.

YARDIMI HANGİ KURUMLAR GERÇEKLEŞTİRİYOR?

Bu yardımların 5,1milyar lirasını Sağlık Bakanlığı, 2,8 milyarını SGK, 2,4 milyarını Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, 543 milyonunu belediyeler ve geri kalanını da diğer kurumlar gerçekleştirdi. Her bir yoksula düşen yardım miktarı ortalama 1022 lirayı buldu. Bir önceki yıl ise aynı kurumlar 14 milyon18 bin 97 yoksula toplam 12 milyar 997 milyon liralık yardım yapmış ve yoksul başına yardım 927 lira olmuştu.

MEMURHABER.COM

Günün Önemli Haberleri