''Devletin bölünmesi söz konusu değil''

Abone ol

Akil İnsanlar Karadeniz Başkanı Hakyemez, çözüm sürecinde hiç bir şekilde devletin bütünlüğünden taviz verilmediğini belirtti

Akil İnsanlar Karadeniz Bölgesi Heyet Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez, çözüm sürecinde hiç bir şekilde devletin bütünlüğünden taviz verilmediğini belirterek, "Devletin bölünmesi gibi bir şey söz konusu değildir" dedi.

Düzce'de sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya gelen Akil İnsanlar Karadeniz Bölgesi Heyeti, daha sonra Vali Adnan Yılmaz'ı ziyaret etti.

Daha sonra Karadeniz Bölgesi Heyet Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez, sekreter Fatma Benli, üyeler Şemsi Bayraktar, Oral Çalışlar, Yıldıray Oğur ve Bendevi Palandöken, Orta Çarşı'daki esnafların, çözüm süreci hakkındaki görüşlerini dinledi.

Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Düzce Şube Başkanı Ayhan Metin ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Düzce Şube Başkanı Vedat Nefesoğlu'nu da ziyaret eden Heyet Başkanı Hakyemez, burada yaptığı konuşmada, milletin kalbinde şehit yakınları ve gazilerin çok ayrı bir yeri olduğunu, onların çok büyük sıkıntılar yaşadığını kaydetti.

Hakyemez, Türkiye'de artık terör sorununun yaşanmasını istemediklerini, bu nedenle sürece destek olduklarını vurguladı.

DEVLETİN BÖLÜNMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL

Cumhuriyet tarihinin en büyük sorunlarından birinin çözülmesi için çalışıldığını ifade eden Hakyemez, "Sorunu hep birlikte halletmemiz lazım. Daha güçlü bir Türkiye için bu sorunu halletmek lazım. Hiç bir şekilde devletin bütünlüğünden taviz verilmiyor. Devletin bölünmesi gibi bir şey söz konusu değildir. Böyle bir şey seziyor olsaydık, zaten bu sürecin için olmazdık" ifadesini kullandı.

ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKIYOR

Ayhan Metin, heyetin büyük bir sorumluluk aldığını belirterek, sürecin olumlu sonuçlanmasını temenni ettiklerini dile getirdi.

Süreçle sıkıntılarını zaman içinde anlatacaklarını ifade eden Metin, "Akil adam listesinde şehit ve gazi ailesinden ya da derneklerinden temsilcinin de yer almasını isterdik. Sürece katkı verebilirdik diye düşünüyorum'' diye konuştu.

Metin, basının bu süreçte sağduyulu yayın yapmasını istediklerini, bazı haberlerin kendilerini derinden yaraladığını anlattı.

Vedat Nefesoğlu da Çerkez, Türk, Kürt, Lazın Türkiye için hep birlikte savaştığını kaydetti.

Barış istediklerini, anaların ağlamasını istemediklerini vurgulayan Nefesoğlu, ''Ancak barışın ilerisini göremiyoruz. Ne taviz verildi. Bilmiyoruz. 30 bin kişinin katili serbes bırakılacaksa, tabi ki gaziler olarak buna tepki göstermek zorundayız. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Şehit anne ve babaları hergün acı çekiyor. Barış olacaksa şehit yakınları ve gazilerin gönülleri alınarak yapılsın'' ifadesini kullandı.

Heyet, daha sonra Bolu'ya hareket etti.

Günün Önemli Haberleri