Destici'den İsrail ve ABD'ye yaptırım çağrısı

Abone ol

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararının kuru kınamayla geçiştirilmemesini istedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararının kuru kınamalarla geçiştirilemeyeceğini vurgulayarak, "Nasıl ki ABD ya da Batı kendi talepleri yerine gelmediği zaman birtakım yaptırımlar uyguluyorlar, bugün İslam İşbirliği Teşkilatı da bu konuda İsrail ile ABD'ye yaptırımlar uygulayacak kararlar almalıdır." dedi. 

Destici, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Partililerle dün Diyarbakır'a gerçekleştirdikleri ziyareti anlatan Destici, terörle mücadelenin azim ve kararlılıkla sürdüğünü yerinde görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

 Kudüs ile ilgili gelişmeler karşısında Suriye meselesinin ikinci plana atılmaması gerektiğini, Suriye'nin kuzeyinde yaşananların hala Türkiye için en yakın ve ciddi tehdit olduğunu belirten Destici, Türkiye'nin Afrin başta olmak üzere Suriye'nin kuzeyinden PKK/PYD/YPG unsurlarını temizlemesi gerektiğini ifade etti.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İTT) Olağanüstü Zirvesi'nin başladığını anımsatan Destici, "Beklentimiz, başta Filistin'deki kardeşlerimiz olmak üzere bütün İslam alemindeki Müslümanların beklentisini karşılayacak kararların alınması ve bir sonuç bildirgesi yayınlanması. Bu sonuç bildirgesinde de sadece kararlar değil, eğer atılan bu yanlış adımlardan vazgeçilmezse, yaptırımların da belirlenmesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.  

ABD ve İsrail'in uluslararası hukuku çiğnediğini vurgulayan Destici, iki ülkenin İslam dünyasını dikkate almaları durumunda böyle bir karara cesaret edemeyeceklerini söyledi. Destici, şunları kaydetti:

"Bugün toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı, hem uluslararası hukuku hem BM Güvenlik Konseyinin kararlarını yok sayıp, İslam dünyasını dikkate almayan, 2 milyara yakın İslam dünyasını yok sayan bu iki hadsiz devlete de, terörist İsrail devletine de sırf onların desteğiyle seçildiği için Yahudi lobilerinin ve siyonist çevrelerin onlara diyet borcu ödeyen Trump'a da bugün haddini bildirecek, dersini verecek bir karar alınmalı ve bir sonuç bildirgesi açıklanmalıdır. Sadece kuru kınamamalarla bu iş geçiştirilemez. Nasıl ki ABD ya da Batı kendi talepleri yerine gelmediği zaman birtakım yaptırımlar uyguluyorlar, bugün İslam İşbirliği Teşkilatı da bu konuda İsrail ve ABD'ye yaptırımlar uygulayacak kararlar almalıdır." 

Destici, başkenti Kudüs olan Filistin Devleti'nin tüm dünyada tanınması için her türlü girişimin yapılacağı kararının da İTT'de alınması gerektiğine işaret ederek,  "Kudüsle ilgili hem İsrail'e hem ABD'ye ve bütün dünyaya ciddi ve kararlı bir şekilde şu mesaj verilmelidir, 'Sizin aldığınız bu karar yok hükmündedir, tanımayacaktır.' Bunun yok olması adına da her türlü girişimi İslam dünyasının, İslam aleminin korkusuzca ve cesur bir şekilde atacağı da buradan ilan edilmelidir." değerlendirmesinde bulundu.

İsrail'in çevresinin İslam ülkeleriyle çevrili olduğunu dile getiren Destici, "İsrail'in geleceği Müslümanların, İslam dünyasının elindedir. Bugün arkasına ABD'yi ya da emperyalist küresel güçleri alarak böyle kabadayılık yapıyor olabilir, yarın sonunun geçmişle aynı olacağını da bilmesi gerekir." diye konuştu. 

Destici, bu konuda yaptırımların ne olacağına ilişkin serzenişte bulunanların olduğunu belirterek, "Sadece şu anda bütün İslam alemi aynı anda ABD ve İsrail ile ilişkilerini dondurduğu anda biz değil onlar kaybeder. Bizim kaybedeceğimiz bir şey yoktur. Bir bedel ödenmesi, zorlu bir süreç yaşanması gerekiyorsa elbette ki bütün Müslümanlar Kudüs için bunu da yapar. Bir bedel ödenecekse bu bedeli de öderiz. Yeter ki Kudüs, biz Müslümanlar için ilk kıble olan Mescid-i Aksa'yı barındıran Kudüs, siyonist ve emperyalist çevrelerin çizmeleriyle çiğnenmesin ve oralar işgal edilmesin." diye konuştu.  

SİYASET GERİLİMDEN KURTULMALI: Taşeron işçilerle ilgili düzenlemenin bütçe görüşmeleri tamamlandıktan sonra Meclis Genel Kuruluna geleceğini kaydeden Destici, verilen sözlerin yerine getirilmesi için konunun takipçisi olacaklarını aktardı.

Siyasi Partiler Yasası ve Seçim Kanunu'nda yapılmasını istedikleri değişiklikleri de hatırlatan Destici, siyasetin içinde bulunduğu gerilimlerden çıkması gerektiğini söyledi. 

Günün Önemli Haberleri