Derik'teki kaza ile ilgili tahkikat başlatıldı, Bakan Soylu bölgeye gidiyor

Abone ol

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Mardin'in Derik ilçesinde peş peşe meydana gelen iki ayrı tır kazasıyla ilgili Derik Cumhuriyet Başsavcılığınca adli tahkikat başlatıldığını bildirdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bölgeye gitti.

Adelet Bakanı Bekir Bozdağ, Mardin'in Derik ilçesinde kalabalığın arasına dalan TIR'ın 20 kişinin ölümüne sebep olduğu feci kazayla ilgili Derik Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adlî tahkikat başlatıldığını açıkladı.

Bakan Bozdağ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Mardin Derik ilçesinde meydana gelen elim trafik kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Derik Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli tahkikat başlatılmıştır."

Bakan Soylu bölgede

Katliam gibi kaza sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bölgeye gitti. Ölenlerin ailelerine ve yakınlarına sabır dileyen Bakan Soylu, "Bizde burada sabaha kadar hem kazaya sebep veren sürecin nasıl olduğunu ve hem de bu konuda kimin ihmali varsa tespit edeceğiz. Olayı bütün yönleriyle birlikte soruşturulmaktadır. İhmal, kasıt her neyse ortaya çıkartılacaktır. Allah böyle bir sonuçla bizi bir daha imtihan etmesin diyoruz." dedi.

Tır şoförleri gözaltında

Kaza da son durumu da paylaşan Bakan Soylu, "Burada da ilk kazaya müdahale eden bir polisimiz şehit oldu. Böylelikle 20 vatandaşımız hayatını kaybetti." ifadelerini kullandı. Bakan Soylu olaya karışan 2 tır şoförünün de yaralı olarak gözaltında olduğunu belirtti.

Günün Önemli Haberleri