Deniz Zeyrek'ten çok konuşulacak iddia: CHP tabanı rahatsız

Abone ol

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, "CHP tabanı niye karamsar?" başlığıyla yayımlanan yazısında "Her şey güzel olacak sloganı her yerde sıkça dile getirilse de tabanda tam tersine bir karamsarlık gözlemliyorum" değerlendirmesi yaptı.

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, 23 Haziran'da yenilenecek İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimi için yürütülen kampanyaları değerlendirdi.

CHP'li seçmeni

Deniz Zeyrek, "Bağış kampanyasına olan ilgi, seçmenlerin kayıtları konusundaki hassasiyeti, başta avukatlar olmak üzere vatandaşların seçim gecesi görev almak için yaptığı başvurular, seçimin sandıkta ve il seçim kurullarında kaybedilmesine müsaade etmeyecek gelişmeler olarak görülüyor" ifadelerini kullandı.

"Ciddi bir tavır değişikliği beklenmiyor"

(...) Zeyrek, "Ahmet Davutoğlu ve Mustafa Yeneroğlu gibi olup bitenleri eleştiren AK Partililerin ihraç edileceği söylentisi de tepkileri artırıyor. Haliyle bilinçli bir şekilde sandığa gitmeyen ya da Binali Yıldırım yerine Ekrem İmamoğlu'na oy veren AK Parti seçmenlerinde ciddi bir tavır değişikliği beklenmiyor" diye yazdı.

"Sonucu değiştirecek iki unsur olduğu konuşuluyor"

(...) "Bağımsızlara ve DSP'ye oy veren 50 bine yakın seçmenin İmamoğlu'na oy verecek olması da endişeleri artırıyor. Sonucu değiştirecek iki unsur olduğu konuşuluyor" diyen Zeyrek, sözlerini şöyle sürdürdü: 

-Birincisi, kamuoyundaki İmamoğlu algısını değiştirmek. (Hükümete yakın bazı gazeteciler ‘İmamoğlu değişti’ konulu yazılar yazmaya başladı) 

-İkincisi, İstanbul'daki 3 HDP seçmeninden 1'inin oyunu alabilmek. (Terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın avukatları ile görüştürülmesi, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin dahi bu konuda olumlu açıklama yapması, CHP'lilerin HDP seçmenlerin hoşuna gitmeyecek açıklamalar yapmaya zorlanması bu hedefe dair stratejinin ürünleri)"

Yazının tamamını okumak için tıklayınız...

Tüm yazarları okumak için lütfen tıklayınız...

Günün Önemli Haberleri