Demirtaş'tan İnce Karamollaoğlu ve Akşener'e çağrı!

Abone ol

Herkes Akşener seçimlerde ikinci tura kalırsa HDP'nin kendisine destek verip vermeyeceğini merak ederken HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan ilginç bir hamle geldi. Demirtaş, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ikinci tura gidilmesi durumunda İnce, Akşener ve Karamollaoğlu'na kendisini destekleme çağrısı yaptı.

HDP'nin (Halkların Demokratik Partisi) Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, tutuklu bulunduğu Edirne Cezaevi'nden avukatları aracılığıyla merak edilen soruları yanıtladı.

HDP'nin Türkiye partisi olması konusunda geçmişten daha iddialı olduklarını söyleyen partinin eski Eş Genel Başkan Demirtaş, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ikinci tura gidilmesi durumunda İnce, Akşener ve Karamollaoğlu'na kendisini destekleme çağrısı yaptı.

Demirtaş, seçimlere iki sağ ittifakla gidildiğini, tek sol adayın kendisini olduğunu söyledi.

SIFIR İMKANLA KAMPANYA YÜRÜTÜYORUM: Söyleşinin başında Demirtaş, tutuklu bir siyasetçi olarak cezaevinden nasıl kampanya yürüteceğiyle ilgili sorularımızı yanıtladı. Kendisinin ve binlerce partilinin siyasi rehine olarak cezaevinde tutulduğunu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin de dosyalarıyla ilgili ihlâl kararlarını geciktirdiğini' belirten Demirtaş, kampanyayı dışarıdaki gençler ve kadınlar tarafından üstleneceğini söyledi:

BURADA İMKANLAR YOK DENECEK KADAR AZ

Burada imkânlarım yok denecek kadar azdır. Sadece avukatlarımla ve posta yoluyla dışarıya mesaj gönderebiliyorum. Bunlar da cezaevindeki idarenin denetimine tabii maalesef. Ancak benim adıma partim HDP ve milyonlarca genç arkadaşım gönüllü olarak bu kampanyayı üstlenecektir.

"Mevcut Cumhurbaşkanı, devletin ve medyanın bütün imkanlarını kullanıp kampanya yürütürken, ben burada sıfır imkanla, sadece kadınların ve gençlerin yüreğine, cesaretine ve inancına güvenerek kampanya yürütüyorum. Ama buna rağmen kendimi şanslı hissediyorum, çünkü halkın gücü zorbalığı yenecektir."

KAMPANYADA HANGİ KONULAR ÖN PLANDA OLACAK?

Demirtaş, kampanyada hangi konuların ön plana çıkacağını anlatırken 'demokrasi, ekonomi, adalet, eşitlik ve barıştan' bahsetti: "Çünkü Türkiye şu anda bütün bu başlıklarda derin bir kriz yaşıyor. Devlette ve toplumda tam demokrasi, ekonomide üretime dayalı kalkınma ve adil bölüşüm ile işsizliğin, yoksulluğun ortadan kaldırılması, yargı başta olmak üzere bütün devlet kurumlarında adaletin tesisi ile ülke içinde ve dışında barış politikalarına dair çözüm projelerimizi kampanya süresince anlatacağız.

Selahattin Demirtaş'tan olay AK Parti yorumu!

Muharrem İnce Selahattin Demirtaş ile görüşecek!

Günün Önemli Haberleri