Demirtaş'tan Davutoğlu'na sert sözler

Abone ol

HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İstanbul'daki Barış Mitingi'nde konuştu. Demirtaş, erken seçimden korkmadıklarını söyledi.

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, erken seçimden korkmadıklarını söyledi. Seçmenin desteği ile AK Parti'den kurtulacaklarını ileri süren Demirtaş, Başbakan Davutoğlu'nu da eleştirerek "Sayın geçici Başbakan, bize talimat vermeyi bırak. Önce terörle arana mesafe koy. IŞİD terörüyle arana mesafe koy. Biz sivil siyaset yaptık, sizi iktidardan düşürdük. Siz ne yaptınız, silaha sarıldınız. Asıl silahla, terörle arasına mesafe koyması gereken AKP'dir" diye konuştu.
 
Bakırköy Halk Pazarı alanında Barış Blok’u tarafından dün düzenlenen miting saat 18.00’de başladı. Mitinge binlerce kişi katılırken, alanın giriş ve çıkışlarında yoğun güvenlik önlemleri alındı. Alana girmek isteyen katılımcılar güvenlik gerekçesiyle tek tek aranırken, etkinliği düzenleyen blok üyeleri de ayrıca üst araması yaparak güvenlik güçlerine destek oldu.

 
 
Barış Mitingi'nde konuşan HDP Eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, erken seçimlerden korkmadıklarını söyledi. İşte Demirtaş'ın konuşmasından satır başları;

"ERKEN SEÇİMDEN KORKMUYORUZ"

Erken seçimden korkmuyoruz. Erken seçimde AKP'den kurtulacağız, demokratik bir halk iktidarı yaratacağız. Erken seçim yaptıklarına onları pişman edeceğiz. O yüzde 41'i bile bulamayacaklar. Gençlerimizin kanı üzerinden oy hesabı yapanlar, anket yapanlar yüzde 41'e ulaşamayacaklar. Bizim AKP iktidarına bir alternatif bulmamız lazım. Bu çılgınlığa karşı bir çözüm bulmalıyız.

 
 
"AKP TERÖRLE ARASINA MESAFE KOYMALI"

Sayın geçici Başbakan, bize talimat vermeyi bırak. Önce terörle arana mesafe koy. IŞİD terörüyle arana mesafe koy. Biz sivil siyaset yaptık, sizi iktidardan düşürdük. Siz ne yaptınız, silaha sarıldınız. Asıl silahla, terörle arasına mesafe koyması gereken AKP'dir. IŞİD'e kolaylık sağlamak, silah göndermek suçtur. Bunları biz mi yaptık. HDP ile siyaset yoluyla baş edemeyince, silaha sarılan sizsiniz. Bizden hesap sorma değil, halka hesap verme vaktidir. Siz kime neyin 
hesabını soruyorsunuz.

 
 
"BU SEFER TAM İSABET OLACAK"

Sandık yine kurulacak. Tek başına iktidar hesabınız için o sandık yeniden kurulacak. Bu sefer tam isabet yapacağız, tam isabet. AKP'yi ilelebet tarihe gömeceğiz."
Günün Önemli Haberleri