Davutoğlu'ndan flaş Sur açıklaması!

Abone ol

Sur'daki operasyonlar ve HDP'nin protesto çağrılarını değerlendiren Davutoğlu, operasyonlarda sona yaklaşıldığını, köşeye sıkışan örgütün bölgedeki ele başlarını kurtarmak için böyle çağrılar yapıldığını söyledi.

Başbakan Davutoğlu, AB konsey başkanı Donald Tusk ile yaptığı ortak basın toplantısında kritik açıklamalarda bulundu. HDP lideri Selahattin Demirtaş'ın Sur'a yürüme çağrısı için "provokasyon" diyen Davutoğlu, HDP'nin asıl amacının operasyonda sona kalan PKK'lıların kurtarılması olduğunu iddia etti.

Cizre'deki operasyonlarda da HDP'nin benzer bir tutum aldığını kaydeden Davutoğlu, haftalarca sessiz kalan HDP'nin operasyonlarda sıra PKK'nın yönetici kadrosuna gelince harekete geçtiğini söyledi. 

Süren operasyonlar sonucu sona ele başları kalınca böyle çağrılar yapıyorlar. Elebaşlarını kurtarmak için çaba harcıyorlar.

Davutoğlu, Diyarbakır halkının Demirtaş'ın çağrısına kulak vermediğini savunarak teşekkür etti. İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

"İHLALLER ATEŞKESİ KIRILGAN KILIYOR"

Suriye'deki gelişmeler ve mülteciler sorununun Türkiye ve AB'ye oluşturduğu baskıları gündeme aldık. Bu konu, Türkiye-AB sorumluluğunda gelişmemiştir. Suriye krizinin sorumluları halkına zulmeden bir rejim, bu şartlarda ortaya çıkan terör örgütleri ve uluslararası faktörlerdir. Bunun bedelini ama AB ve Türkiye ödüyor. Türkiye ve AB olarak, ateşkesin gerçek anlamda uygulanmasına büyük önem veriyoruz. Maalesef ateşkes ihlallerinin ateşkesi kırılgan kırdığını görmekteyiz.

Türkiye için AB her zaman stratejik bir hedef olmuştur. Türkiye'nin bu hedefinde sapma olmayacaktır. Türkiye'nin AB ilişkileri iki tarafa da büyük imkanlar sağlayacaktır. Tusk'a ve ekibine teşekkür ediyorum.

"DİYARBAKIR HALKINA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Dün bütün provokasyonlara rağmen bu çağrılara kulak asmadan Dİyarbakır'ın onuru ve huzuru için tavır sergileyen Diyarbakır halkına teşekkür ediyorum. Diyarbakır halkı bunlara hiç yüz vermedi.

"DERTLERİ ÖRGÜTÜN ELEBAŞLARINI KURTARMAK"

Onlar barikatların arkasındaki kandırılmış çocukları düşünmüyorlar. Dertleri örgütün elebaşlarını kurtarmak. Süren operasyonlar sonucu sona ele başları kalınca böyle çağrılar yapıyorlar. Elebaşlarını kurtarmak için çaba harcıyorlar. Sur'u ben Demirtaş'tan daha iyi bilirim ve o topraklara aşkla bağlıyım, Diyarbakır'da bunu iyi bilir. Demirtaş'ın meselesi halkı sokağa dökmek."

Günün Önemli Haberleri