Davutoğlu: AK Parti Nuh'un gemisidir!

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şırnak Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitinginde yaptığı konuşmada HDP ve Demirtaş'ı topa tuttu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'yi Nuh'un gemisine benzetti! AK Parti'nin dava gemisinin, insanlık gemisi olduğunu söyleyen Davutoğlu, insan onuru için bu gemiye gelene "Siz hangi bölgedensiniz, hangi ırktansınız, hangi aşirettesiniz, diye sormayız" diye konuştu. Davutoğlu, Yüksekova'dan Demirtaş'a da seslendi ve "Keşke Yüksekova Halaalanı'nın kurdelesini beraber kesebilseydik" dedi.

Davutoğlu, partisinin Şırnak Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitinginde yaptığı konuşmaya, Cudi Dağı'nı, Hazreti Nuh'u, Şırnak'ın bütün eren ve evliyalarını selamlayarak başladı. Hazreti Nuh'un ayrım yapmadan "ser sera ser çava" ifadeleriyle tüm canlıları gemisine aldığını belirten Davutoğlu, Demirtaş'ın PKK'nın şiddetini durdurmaya çabalamadığını söyledi. İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

"DEMİRTAŞ'IN SINAV VAKTİDİR"

"Demirtaş bugün keşke o kurdeleyi birlikte kesseydik demiş. Sormak gerekmez mi yıllardır çalışan o işçilere neden saldırdılar? Niye engel olmadınız? Neden şiddete karşı durmuyorsunuz? Niye gelen her iş makinesini kırmaya çalışıyorsunuz?

Niye Kadıköy'deki dili kullanıp Şişli'deki dili kullanıp buralara gelip PKK'ya ve şiddet yanlılarına dönüp artık şiddeti terk edin demiyor. Demirtaş'ın sınav vaktidir. Eğer şiddete karşıysa bu saldırıları yapanları kınasın.

HDP'ye saldırı olduğunda biz kınıyoruz o ne yapıyor? Şimdiye kadar Demirtaş'ın ağzından AK Partililere saldırıda bir şey duymadık. Çağrıda bulunuyorum. Gelin bu şiddete son verelim.

"AK PARTİ NUH'UN GEMİSİ GİBİDİR"

İşte AK Parti Hazreti Nuh'un gemisi gibidir. Dün Tekirdağ'daydım, Çanakkale'deydim. Oradan sizlere çok selam var. Özellikle Çanakkale'den şehitlerimizin diyarından Şırnak'a selam var. Bizim dava gemimiz, insanlık gemisidir. Biz kurtuluş için, insan onuru için bu gemiye gelene, 'Siz hangi bölgedensiniz, hangi ırktansınız, hangi aşirettensiniz?' diye sormayız. 'Hazreti Nuh'un takipçileri ehli iman mısınız?' diye sorarız o kadar. Ama birileri, 'biz buradayız Kürtler buraya gelsin', birileri diyor ki 'biz buradayız Türkler bu gemiye gelsin', birileri diyor ki 'biz Sünniyiz şu gemiye gelsinler', biriler 'biz Aleviyiz şu gemiye gelsinler" diyor. Biz diyor ki, Hazreti Nuh'un gemisi gibi herkese açığız, herkes bizimle.

"BİZ TÜRK İLE TÜRK KÜRT İLE KÜRDÜZ"

Sayın Bahçeli, bizi eleştirmek için dedi ki, doğuya gidince Mela Ahmet, batıya gidince Yörük Ahmet. Eksik demiş, doğru doğuda bana 'Mela Ahmet' derler. Kim bana döner 'hoca' diye konuşursa, hangi dilde söylerse söylesin başımın üstünde yeri var. İster 'hoca' desin, ister 'mela' desin. Bundan güzel ifade olur mu? Kürtçe, Türkçe her dil azizdir. Yunus Emre'nin güzel Türkçesi de Feqiye Teyran'ın güzel Kütçesi de azizdir. İşte onun için (Bahçeli) eksik söylemiş. Bize Erzurum'da 'Dadaş Ahmet', Elazığ'da 'Gakgoş Ahmet', Sivas'ta 'Yigido Ahmet',  Aydın'da 'Efe Ahmet', Çanakkale'de Evladı Fatihan dediler. İşte biz buyuz."

Günün Önemli Haberleri