Darbeyi önleyen polisler 3T'yi bekliyor

Abone ol

Yazar Tolga Şardan FETÖ darbe girişimi sonrası emniyet teşkilatında yaşanan son gelişmeleri köşesine taşıdı.

Milliyet yazarı Tolga Şardan, FETÖ darbe girişimini önleyen polislerin tayin, terfi ve taltifleri beklediğini yazdı.

Gelelim darbe girişimi sürecinin önemli aktörü olan emniyet teşkilatında yaşananları, bu kurumu yakından takip eden isimlerden biri olan Şardan, Milliyet'teki köşesinde ele aldı.

"Polis 3 T'yi bekliyor" başlıklı yazısında Şardan konuyla ilgili şunları yazdı:

"Merkez teşkilatındaki belirsizliklere karşın taşra kadrolarının halkla birlikte gösterdiği performans, darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasına yetti. Darbeyi önleyen polisler, “3T”yi bekliyor. Tayinler, terfiler ve taltifler.

15 TEMMUZ SONRASI İHRAÇLAR ÖNCEK İŞLERİN TAM YAPILMADIĞININ GÖSTERGESİ OLDU

17/25 Aralık süreci sonrasında kısmen Gülen cemaati tasfiyesi yapan emniyet teşkilatında, 15 Temmuz sonrasında gerçekleştirilen ihraçlar ve açığa almaların sayısı, önceki işlerin tam yapılmadığının göstergesi oldu.

Darbe soruşturmaları kapsamında ortaya çıkarılan ByLock’un şokunu yaşanan emniyette arka arkaya açığa almalar, ihraçlar ve gözaltılar yapılıyor.

EMNİYETTE BYLOCK ŞOKU

Önceki İçişleri Bakanı Efkan Ala döneminde hazırlanan il emniyet müdürleri kararnamesi taslağında yeralan 47 polis müdüründen 16’sında ByLock çıkması, şu anda görevde bulunan ve ByLock tespit edilen 1. sınıf emniyet müdürleriyle ilgili herhangi bir işlem yapılmadığı iddiaları emniyet teşkilatında kriz yarattı.

2016’ya ait doğudan batıya ve batıdan batıya müdür ile amir tayinlerinin henüz tamamlanmaması sorun oldu.

Ayrıca, 2016 yılı Yüksek Değerlendirme Kurulu’nun toplanamamasıyla birlikte terfilerin yapılamaması başka bir sorun. Üçüncü sorun ise darbe girişimini önleyen polislere verilecek taltiflerin henüz verilmemesi.

EK GÖSTERGE HUZURSUZLUĞU

Darbe sonrasında yapılan düzenlemelerde İçişleri Bakanlığı bünyesine alınan jandarma teşkilatında +3600 ek gösterge uygulanmasına karşın emniyet teşkilatında +3000 ek göstergenin kullanılması huzursuzluk yaratıyor.

17/25 Aralık’tan sonra görev alan EGM Personel Dairesi bünyesinde yaşananlar, atamaları yapan müdür ve amirlerle ilgili FETÖ iddiaları, son olarak 12 bin 802 polisin isminin yeraldığı açığa alınmasında görülen sıkıntılar nedeniyle listenin yeniden gözden geçirilmesi emniyetin içinde bulunduğu durumun özeti.

Teşkilatta henüz sular durulmadı, kısa zamanda durulacak gibi de gözükmüyor."

Günün Önemli Haberleri