Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mansur Yavaş açıklaması gündem oldu

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı canlı yayında Mansur Yavaş'la ilgili bomba bir açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin Ankara adayı Mansur Yavaş ile ilgili ortaya atılan iddiaların kenara atılacak şeyler olmadığını söyledi. CHP adayının dokunulmazlığının olmadığını hatırlatan Erdoğan, Yavaş'ın seçimlerden sonra bu konuda ciddi bir bedel ödeyebileceğini bunları Ankaralılara da ödetebileceği uyarısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal 7 ve Ülke TV ortak yayınında gündeme ilişkin soruları cevapladı. CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş'la ilgili iddiaların Ankara seçimine yansımalarının nasıl olacağına ilişkin bir soru üzerine Erdoğan, şöyle konuştu:

Mansur Yavaş seçimden sonra...

"Bu konuyla ilgili olarak bu belgelerin ortaya çıkması ve yargının Sayın Yavaş'la ilgili verdiği karar, bunlar kenara konulacak bir şey değil ve bu seçime böyle girebilse dahi, seçimden sonra çünkü bunun dokunulmazlığı yok, bunlar milletin önüne geldiği zaman burada çok ciddi bir bedeli kendisi ödeyeceği gibi maalesef tabii Ankaralı hemşehrilerimize de ödetme durumuna düşüyor. Yani burada çok dikkatli olmak gerekiyor.

"Özhaseki 25 yıl Kayseri'yi yönetti"

Şimdi bunları benim partilim olduğu için söylemiyorum. Bir gerçeği söylememiz lazım. futbol takımı tutar gibi siyasi parti tutmamak gerekir. Kaldı ki bu zat, zaten yuvarlanıyor. Kökeni itibarıyla MHPli. Geldi, CHP'den girdi, iki kez girdi ve kaybetti. Mehmet Özhaseki ise 5 kez Kayseri'de Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptı. Yaklaşık 25 yıl Kayseri'yi yönetti ve Kayseri'yi nereden aldı, nereye getirdi. Bu, çok önemli."

"Tuttuğunu koparan pırıl pırıl bir arkadaşımız"

Özhaseki'nin daha sonra Ankara milletvekili olduğunu ve ilk etapta kendisini Çevre ve Şehircilik Bakanı yaptıklarını aktaran Erdoğan, belediyecilikte ciddi deneyimi olduğunu, bu bakanlığın da belediyelerle ilintili birçok işlevinin bulunduğuna işaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özhaseki'nin bu işi çok iyi bildiğini dile getirerek, "Tuttuğunu koparan, koşturan, insanlarla ikili ilişkilerinde çok hassas, pırıl pırıl bir arkadaşımız. Dürüstlükse dürüstlük. Gönülden hizmetse bu var." dedi.

Mehmet Özhaseki'nin tüm tecrübesini Ankara'ya yansıtacağını vurgulayan Erdoğan, "Ankara'yı yönetmek bir ilçeyi yönetmek demek değildir. Buraya her yönüyle çok geniş bir bakış açısı olabilen bir aday gerekirdi. Onun için de Mehmet Bey'le dedik ki büyükşehire yakışan bir isim olsun ve adayımızı o şekilde belirledik." dedi.

Günün Önemli Haberleri