'Çözüm süreci o parti olmadan asla yürümez!'

Abone ol

Uluslararası Ortadoğu Barış Araştırmaları Merkezi Başkanı Veysel Ayhan, çözüm sürecinin ilerleyebilmesi için CHP’nin de dahil olması gerektiğini söyledi.

Uluslararası Ortadoğu Barış Araştırmaları Merkezi (IMPR) Başkanı Veysel Ayhan, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da üstüne basa basa zikrettiği bir konuya değinerek; “çözüm süreci”nin ilerleyebilmesi için Türkiye’nin anamuhalefet partisi CHP’nin de dahil olması gerektiğini söyledi.

PKK lideri Abdullah Öcalan ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri, Cumartesi günü İmralı Cezaevi’nde görüşmüştü. Görüşmeden sonra hükümet ve HDP çevresinde “İzleme Heyeti” tartışması başladı. Hükümet tarafı “İzleme Heyeti”nin “Akil İnsanlar Grubu”ndan seçilmesinden yana iken, HDP ise, CHP de dahil farklı çevrelerin de içinde yer alacağı bir heyet oluşturulmasını istiyor.

"CHP'NİN SÜRECİN İÇİNDE OLMASININ ÖNEMİ..."

Rudaw’a konuşan IMPR Başkanı Veysel Ayhan, CHP’nin sürecin içinde olmasının önemine işaret ederek, şunları söyledi:

“CHP sürecin içinde olmazsa AK Parti adım atmaz. AK Parti, ‘ya CHP gibi barış istemeyen bir partinin peşinden gidersiniz, ya da benim şartlarımı kabul edersiniz’ şeklinde yaklaşıyor. Kürt siyasileri bunu iyi biliyor” dedi.

"HDP DE YOL HARİTASINI BİLMİYOR"

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök de, CHP’nin “sürecin parlamento çatısı altında yürütülmesi” önerisini yineledi. Gök, şunları söyledi:

“Biz diyoruz ki, gelin Meclis çatısı altında şeffaf bir şekilde bu süreci yürütelim. HDP de yol haritasını bilmiyor. CHP’nin sürece katılmasını istemesi iyiniyet göstergesidir. Artık görüldü ki bu süreç AK Parti ile yürümüyor.”

Günün Önemli Haberleri