Çocukların hayallerini kumarda harcadı 800 bin euro toplanmıştı

Abone ol

Travma geçiren çocukların hayallerini gerçekleştirmek amacı ile kurulan vakıfta tam 800 bin euro toplandı. Ancak vakıf başkanı servet değerindeki parayı kumarda harcadı.

HOLLANDA'nın Rotterdam kentinde travma geçirmiş çocukların hayallerini gerçekleştirmek içn kurulan "Droom Wens Vakfı” yapılan vurgun ile ülkede gündeme geldi.

Hollanda Mali İstihbarat ve Soruşturma Servisi'nin (FIOD) yaptığı incelemeye göre, vakıf başkanı, travma yaşamış çocuklar için bağışlanan 800 bin euroyu kumarhaneler, internet üzerindeki sanal kumar siteleri ile özel işleri için harcadı.

Toplanan bağışların sadece yüzde 10'u ihtiyaç sahibi çocuklar için kullanıldı.Mali müfettişlerin araştırmasına göre, vakıf 2007 yılında kurulmuş. Sadece kağıt üzerinde görünen vakfın yönetimi de, başkanın kız arkadaşı ve yakın akrabalarından oluşuyor. Yönetim kurulu, hiçbir zaman bir araya gelmemiş. Polis, gözaltına alınan zanlının evinde yaptığı aramada muhasebe kayıtları, tanıtım afişleri ve yardım kumbaralarına el koydu. Vakfın internet sitesi, savcılık kararıyla kapatıldı.

Günün Önemli Haberleri