Çinli hava yolu Türkiye'ye gelmeye hazırlanıyor

Abone ol

Geçen yıl 400 bin kişinin geldiği Çin bu sayının artması için yeni uçuşların başlayacağını duyurdu.

Türkiye'ye 2018 yılında 400 bin kişi yollayan Çin Halk Cumhuriyeti'nin İstanbul Başkonsolosu Cui Wei, bu sayının daha da artacağını söyledi.

Çin hava yolu şirketlerinden Sichuan Airlines'ın Chengdu kentinden İstanbul'a uçuşlara başlayacağını belirten Wei, "Türkiye tarihi ve doğası ile dünya birincisi; vatandaşlarımızı Türkiye ile ilgili olumlu yönlendirmeye devam edeceğiz” dedi.

YÜZDE 59 ARTTI
Türkiye'ye 2018 yılında gelen vatandaşlarının sayısındaki artışın bir önceki yıla göre yüzde 59 arttığını vurgulayan Başkonsolos Wei, şu ifadeleri kullandı: "Bir Çin vatandaşı seyahat için hedef ülkeyi seçtiği zaman üç unsura bakıyor. Birincisi ilgi çekmesi lazım ya doğa, tarih ve medeniyette ilgi çekerse düşünmeye başlarlar.

TÜRKİYE DÜNYA BİRİNCİSİ
Birinci unsur olarak Türkiye bu konuda dünya birincisi. Ben de uzun süredir buradayım Türkiye'nin tatilden, tarihine kadar o kadar fazla noktalar var ki hiç sorun yok. İkinci unsur güvenlik. Üçüncüsü Çin vatandaşının seyahat ettikleri ükenin kendisine samimiyet gösterip göstermediği de çok önemli."

Günün Önemli Haberleri