Cindoruk'tan yakışıksız benzetme

Abone ol

12 Eylül'ü gündeme getiren iktidara tepki gösteren Cindoruk, Burhan Kuzu hakkında yaptığı benzetme ile AK Parti'lileri kızdıracak gibi görünüyor.

Demokrat Parti lideri Cindoruk Başbakan Erdoğan'ı hedef aldı, Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'ya ise büyük tepki çekecek bir benzetmede bulundu. 

Erdoğan'ı 12 Eylül'de hiç ortalıkta görmediğini, o yaşlarda çocukluğunu yaşadığını söyleyen Cindoruk, "Biz hapse girdik, bizim siyasi haklarımız alındı.. Şimdi demokrasi havarisi oldular” diye konuştu,

Cindoruk, “Bu anayasa değişiklikleri kabul görürse Anayasa Mahkemesi ve HSYK, Abdullah Gül-Tayyip Erdoğan ikilisinin eline geçecektir” iddiasında bulundu

Cindoruk, referandumda “Evet” yerine “Tercih” yazan mühür kullanılması konusunda YSK’ya başvurduklarını, YSK’nın istemlerini kabul ettiğini ancak zorunlu kılmadığını bu sebeple zorunlu kullanılması için yarın başvuruda bulunacaklarını bildirdi.

ERDOĞAN HAPİSHANEDE YOKTU

Cindoruk, “Ölülerimizi rahatsız etmek doğru bir şey değil. ‘27 Mayıs ile hesaplaşıyorum’ diyor. O hesaplaşmayı biz yaptık. 27 Mayıs’ta o çocuktu. Sonra 12 Eylül’de de yaptık. Biz hapse girdik, bizim siyasi haklarımız alındı. Ben onu, o zor günlerimde ne hapishanelerde ne sürgün yerlerinde görmedim. Onlardan birini de görmedim. Bize yardımcı da olmadılar. Demokrasi için bir tek kalem oynatmadılar. Şimdi demokrasi havarisi oldular.”

Cindoruk, Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti Milletvekili Burhan Kuzuyu'yu kastederek Erdoğan'a şöyle seslendi: “Ben meydan okuyorum. Sayın Tayyip Erdoğan’ı yanıltıyorlar. Alsın yanına Kuzu var bir tane, Kuzu’yu da getirsin koyunu da getirsin, kimi getirirse tartışalım” dedi.

Günün Önemli Haberleri