Çiftçinin borcu yapılandırılacak

Abone ol

AK Parti, çiftçinin temerrüde düşen kredi borçlarını yeniden yapılandıracek yasa tasarısını Meclis'e sundu.

AK Parti, başta çiftçini borcu olmak üzere birçok konunun bulunduğu alanla ilgili yasa tasarısını Meclis'e sundu. 18 maddelik torba yasaya ilişkin basın toplantısı düzenleyen AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan kitap ve dergilerde KDV’nin sıfıra indirilmesine ilişkin düzenlemenin teklifte yer aldığını belirtti.

Teklifle, Ziraat Bankası ile Tarım Kredi Kooperatiflerinin vermiş olduğu tarımsal kredilerde temerrrüte düşmüş olan çiftçilerin borçlarının yüzde 15 faiz oranıyla yeniden yapılandırılacağını Belirterek, “Bu yüzde 15’in 5 puanını hazine karşılayacak, 10 puanını çiftçi karşılayarak yapılandırma sağlanacak” dedi.

İKRAMİYELER GELİR TESTİNDE OLMAYACAK
Emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramında verilen 1000 TL’lik ikramiyenin gelir testi uygulamasına dahil edilmeyeceğine ilişkin bir maddenin de teklifte yer aldığını kaydeden Muş, “Dahil edildiği zaman gelir hesaplamasında gelir yükseldiği için engelli yardımı alan bazı vatandaşlarımızın engelli yardımının kesilebileceğini gördük. Bu 2 bin liranın gelir testine dahil edilmemesi ile alakalı da bir düzenleme de teklifte mevcut” diye konuştu.

Günün Önemli Haberleri