Çiçek'ten AK Partili Aktay'a tepki!

Abone ol

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Yasin Aktay'ın Türk ırkı yok sözlerine tepki gösterdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, AK Parti MKYK üyesi Yasin Aktay'ın "Türk diye bir ırk yok" sözlerine tepki gösterdi. Eğer söylenen söz hüküm cümlesiyse son derece yanlıştır diyen Çiçek, bunun asla kabul edilemeyeceğini söyledi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, AK Partili Yasin Aktay'ın "Türk ırkı yoktur" sözlerine tepki gösterdi. İfadenin asla kabul edilemez olduğunu anlatan Çiçek, şöyle konuştu:

"Tarihi ve sosyolojik gerçeklere aykırıdır. Ama siyasetçiler olarak zaman zaman yarım saat, bir saat konuşuruz, onun içinden bağlamından koparılarak, bir cümle çıkarılarak gündeme getiriliyor ise bu da maalesef sık sık siyasetçiler olarak karşılaştığımız bir durumdur. Bir kişi akademik hüviyeti olsa bile siyasete girdiyse yanlış anlamalara veya çarpıtmalara imkan verecek ifadelerden kaçınması gerekir. Özellikle seçim ortamına girdiğimize göre toplumsal hassasiyet ve duyarlılık da fazla.

GELİŞMELERİ DEĞERLENDİRDİ

Arka arkaya bir kısım bu duyarlılığı biraz daha yukarıya çeken de gelişmeler de oluyor. Mesela bir parti ile ilgili bir toplantıda Türk bayrağı yok ya da indiriliyor. Bu saygısızlıktır, densizliktir. Şimdi böyle bir ortamda yanlış anlamalara meydan verecek 'Türk ırkı yoktur, Türk milleti yoktur' gibi art niyetlilerin oraya buraya çekmesine imkan verecek cümleler sarf ediliyor ise ona da siyasetçilerin dikkat etmesi lazım. Çünkü bir partiye gelen artık kendisini temsil etmiyor. Bunca işimizin arasında bu tür tartışmalara girmiş oluruz." 

Günün Önemli Haberleri