CHP'nin Sancaktepe Adayı Özgen Nama, '11 bin oyumuz iptal edildi'

Abone ol

CHP Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Özgen Nama, ilçesinde kullanılan yaklaşık 11 bin oyun, isim benzerliği nedeni ile bağımsız adaya verildiğini söyleyerek itirazda bulundu.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na giden Nama, hazırladığı itiraz dilekçesini İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanlığı'na sundu. 

Dilekçede, Sancaktepe 1 ve 2. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na, bütün sandıkların sayılması talebiyle aynı içerikli dilekçeler sunulduğu, 1. kurulun bu talebi kabul ettiği ancak 2. kurulun reddetmesi üzerine İstanbul İl Seçim Kurulu'na başvurulduğu hatırlatıldı. 

İlçede geçersiz oy sayılarının çok değişkenlik arz ettiği,  bir sandıkta yüksek oranda geçersiz oy bulunduğu ve birleştirme sonuç tutanakları arasında belirgin farklılıklar olduğu gerekçelerin yer aldığı dilekçede, Sancaktepe 2. İlçe Seçim Kurulu'nun oyların yeniden sayılmasına ilişkin ret kararının yeniden değerlendirilmesi talep edildi. 

İsimler karıştırıldı
Başvurusunun ardından adliye önünde bir açıklama yapan Nama, itirazları sonucunda Sancaktepe 1. İlçe SeçimKurulu'nda sayımların devam ettiğini belirterek, "Ancak, karşımıza başka bir manzara çıktı. Türkiye'de ilk defa olan bir şey. İstanbul'da bağımsız başkan adayı Özge Akman var.

İmamoğlu'nun 11 bin oyu iptal edildi
Benim ismim de Özgen Nama olduğu için, ilçemizde hem Sayın Ekrem İmamoğlu'nun 11 bin oyu, hem de benim 11 bin oyumun iptal edildiği görülmektedir.  Aynı pusulaya 2 tane mühür vurulmuş, biri CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İmamoğlu'na biri de Özge Akman'a vurulmuş.

Zaten okul bahçesine de gittiğimiz de vatandaş çıkınca bana sarılıyor; 'bir oy Ekrem İmamoğlu'na bir oy da Özgen Nama'ya yapıştırdım' diyorlardı. Tabii böyle olacağını düşünmüyordum. Fakat şimdi itirazımız sonucu yapılan sayımlara bakıldığında böyle bir durumla karşı karşıyayız." diye konuştu. 

Fark atacakken fark yedik
Resmi olmayan sonuçlara göre 5 bin civarı oyla seçimi kaybettiğinin görüldüğünü de aktaran Nama, "Aslında iptal edilmeyen oyları göz önünde bulundurduğumuzda, 5 bin oy fark atmamız gerekirken, 5 bin oy eksiye düşüyorum. Fakat sayım devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Günün Önemli Haberleri