CHP'li Soyer'den HDP ile ittifak açıklaması

Abone ol

CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer, babası ve HDP ile ittifak sorularına cevap verdi. 31 Mart'ta 12 Eylül'ün oylanmayacağını söyleyen Soyer, HDP ile İzmir'de bir ittifaklarının olmadığını ileri sürdü.

CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer, 31 Mart seçimlerinde kimsenin 12 Eylül'deki durdukları yer ve atalarının ne yaptığının oylanmayacağını söyledi. HDP'nin kendisi için söylediği "Bizim çizdiğimiz profile en uygun aday" nitelemesinin sorulması üzerine Soyer, İYİ Parti'nin dışında kimseyle ittifaklarının olmadığını; ancak tüm İzmir'in oyuna talip olduklarını ifade etti.

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci'nin ardından Buket Aydın'la 40 programının konuğu CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Tunç Soyer oldu. Tunç Soyer, kendisine sorulan 20 soruya şöyle yanıt verdi:

"İzmir gibi Cumhuriyet Halk Partisi'nin en güçlü olduğu kentin adayını belirlerken bu kadar tiziz olunması aslında anlaşılır bir şey. Birden çok parametre kullanıldı. Kamuoyu araştırmaları, anketler, aile duruşu, geçmiş performansı, vizyonu, projeleri... Bütün bunlar ince ince çalışıldı, araştırıldı, bir karara varıldı. Gecikildi ama bu gecikmenin arkasındaki temel sebeplerden biri partinin, genel merkezin, genel başkanın bu konudaki titizliğidir.

SOYER'E 12 EYLÜL SORUSU

İzmir'de seçime giriyoruz. Ve bu yerel seçimlerde adayların 12 Eylül'de nerede durdukları, 12 Eylül'de ne yaptıkları veya babalarının atalarının ne yaptığı oylanmayacak. 12 Eylül'deki performanslar, konumlar oylanmayacak. İzmirli seçmen, gerçekten içinde yaşamaktan gurur duyduğu bir kent haline getirecek mi bu aday, getirmeyecek mi bunu oylayacak. İzmirli seçmen içine çekilmek istendiği bu tartışmaları hiç de umursamayacak diye düşünüyorum. 

FETÖ SORUSU

Çok gayriciddi buluyorum. Bunun en çok iyi ve temiz insanları siyasetten uzaklaştıran sonuçlar doğurduğunu düşünüyorum. Çünkü gerçekten böyle bir şeyin nasıl bir hayal ürünü olabileceğini bilmiyorum. Nasıl böyle bir şey söylenebiliyor inanın bilmiyorum. Ama bunlar söyleniyor ve bunun sonucunda da şöyle bir şey ortaya çıkıyor; iyi temiz insanlar, iyi donanımlı insanlar siyasetten uzak durmaya başlıyorlar.

HDP'NİN İZMİR'DE CHP'Yİ DESTEKLEMESİ

Valla bunu onlara sormak lazım, çünkü ben bir anlam veremiyorum. Merkezde yürütülen siyasetle, yerelde yürütülen siyaset arasında çok büyük fark vardır. Biz yerel yöneticiler olarak kentimizin tamamından oy almak isteriz. Kentimizde yaşayan herkesin belediye başkanı olmak için herkesi kucaklamak zorundayızdır. Ben demokrasi çerçevesinde, demokrasinin sınırları içinde ve hukuki meşruiyet sınırları içinde herkesin oyuna talibim. Bizim Cumhuriyet Halk Partisi olarak İYİ Parti ile yaptığımız bir ittifak var. Onun dışında hiç kimse ile ne açık ne örtülü bir ittifakımız söz konusu değil. Çok net. Dolayısıyla bizim sadece onlardan oy almamız diye bir şey söz konusu değil. Biz İzmir'de yaşayan herkesten oy talep ediyoruz

Günün Önemli Haberleri