CHP'li Gök'e kurşun gibi işleyen sözler

Abone ol

Tek yemin etmeyen CHP'li İsa Gök, 'ne zamana kadar yemin etmeyeceksiniz' sorusuna 'gittiği yere kadar' diye cevap verdi.

CHP grubunda yemin etmeyen tek vekil olan Mersin Millletvekili İsa Gök, geri adım atmıyor. Yemin krizinde "AK Parti'ye diz çöktüreceğiz" sözleriyle dikkatleri üzerine çeken Gök, "Bu iş gittiği yere kadar gider" diye konuştu.

Partisinin tutum değiştirmesiyle ortada kalan ve tutuklu vekiller dışında yemin etmeyen tek CHP'li olan Gök, CNN Türk'e konuştu. 

"YÜREĞİME KURŞUN GİBİ İŞLİYOR"

Gözlerin çevrildiği İsa Gök, CHP yemin etme kararı aldığı halde neden direndiğini bu sözlerle anlattı:

"Başbakan'ın sarf ettiği sözler yüreğime kurşun gibi işliyor, uyuyamıyorum, bu durumu kaldıramıyorum. Bu yüzden yemin etmeyeceğim. Bu iş gittiği yere kadar gider"

TEKİN: EN KISA SÜREDE YEMİN EDECEK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ise "O arkadaşımız en kısa sürede yemin edecek" mesajı verdi.

"KUZU KUZU ÇÖZECEKLER"

CHP'lilerin boykot ettiği Meclis Genel Kurulu'nda yemin töreni devam ederken Show TV'nin yayınına katılan Gök, canlı yayında iddialı sözler sarfetmişti: ''AKP bu sorunu çözecek. Yoksa bu Meclis'i kendi çalıp kendi oynar hale bir tiyatroya çevirmek durumunda kalacak. Bunu AKP kuzu kuzu çözecek, çözmek zorunda

"AKP'YE DİZ ÇÖKTÜRECEĞİZ"

 Tutuklu arkadaşlara oy verenler benim milletim değil mi? Onlar millet değil mi? Balbay niye tutuklu? Ahmet Şık niye tutuklu. AKP'ye karşı olmak tutuklu olmaya yeter sebep mi. O yüzden buna dur demek lazım.  AKP'ye bu konuda diz çöktüreceğiz. Son derece kararlıyız."

ERDĞAN CHP İÇİN NE DEMİŞTİ?

Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında önce yemin etmeyen sonra da yemin eden CHP'yi dik duramamakla suçlamıştı. İşte İsa Gök'ü kızdıran o sözler:

"Dün geldiler yeminlerini ettiler. CHP diklenmiş, ama dik duramamıştır. Benim halkım bunları görüyor. Ne diyor. Omurgalı değilsiniz, dürüst değilsiniz diyor halk. Nasreddin Hoca'ya sormuşlar. Alimsin, bilgilisin, tecrübelisin, lakin bugüne kadar bir icat yaptın mı demişler. Hoca, ekmekle kar yemeyi ben keşfettim demiş. Ama benim bile hoşuma gitmedi demiş.Şimdi CHP bir boykot icat etti ama kendisinin bile hoşuna gitmedi. Nitekim dün bu yanlıştan döndü ve yemin ederek milli iradenin gereğini yerine getirdi. Bu seferki çark edişinin diğerlerinin aksine hayırlı bir adım olduğunu düşünüyoruz."


 


Günün Önemli Haberleri