CHP'li Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere görevden alındı
Abone olAdıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere görevden uzaklaştırıldı. Gözaltına alınan Abrurrahman Tutdere, "konutu terk etmeme" şeklinde adli kontrol tedbiriyle serbest bırakılmıştı.
İçişleri Bakanlığı, "irtikap" suçundan yürütülen soruşturma
kapsamında hakkında konutu terk etmeme adli kontrol kararı verilen
Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere'nin, geçici
tedbirle görevinden uzaklaştırıldığını bildirdi.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
-"Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere hakkında 'icbar suretiyle irtikap' suçundan soruşturma yürütüldüğü, bu soruşturma kapsamında İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliğinin 8 Temmuz 2025 tarih ve 2025/855 sorgu sayılı kararı ile konutunu terk etmemek suretiyle adli kontrol altına alınması üzerine, Anayasa'nın 127'inci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 47'inci maddesi gereğince geçici bir tedbir olarak İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılmıştır."
Ev hapsi ile
bırakılmıştı
Abdurrahman Tutdere, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan
Karalar ile birlikte 5 Temmuz'da gözaltına alınmıştı. Zeydan
Karalar tutuklanıp cezaevine gönderilirken, Tutdere için adli
kontrol şartıyla ev hapsi kararı verilmişti.
Kararın ardından Abdurrahman Tutdere'den sosyal
medyada dikkat çeken bir paylaşım geldi.
Tutdere paylaşımında "Koşullar ne olursa olsun, zulmün ve haksızlığın boyutu ne olursa olsun hepimizin kutup yıldızı adalettir! Asla şaşmayacağız!" ifadelerini kullandı.