CHP'de kritik PM Toplantısı'ndan kurultay kararı çıktı! Ekrem İmamoğlu ile yeni görüşme...

Abone ol

CHP'de 28 Mayıs yenilgisinin ardından Parti Meclis'i ilk kez toplandı. 5 saatten uzun süren PM toplantısında ertelenen kurultay için sürecin başlatılması kararı alındı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni A Takımı pazar günü açıklanacak. Pazartesi günü ise yeni MYK toplanarak seçim takvimini blirleyecek. Öte yandan Pazartesi günkü MYK öncesi Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüşecek.

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Partinin genel merkezinde saat 10.00’da başlayan toplantıda, tüm üyelerin istifalarının alınmasının ardından oluşturulacak yeni MYK ve kurultay tarihinin ele alınması bekleniyordu. Beklendiği gibi oldu. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan CHP’nin 60 kişilik Parti Meclisi toplantısı beş saatin üzerinde sürdü. PM toplantısında seçim sonuçlarına dair sunum yapıldı. İl il bölge bölge seçim sonuçlarını masaya yatıran Parti Meclisi üyeleri tek tek söz alarak görüşlerini aktardı.

Yeni A Takımı Pazar günü açıklanacak

CHP’de önemli gündem maddelerinden biri de yeni MYK’nın nasıl şekilleneceği. Pazar günü ilan edilmesi beklenen yeni A Takımı’nın ilk toplantısının da pazartesi günü yapılması bekleniyor. 

PM'de kurultayın başlatılması kararı aldı

Edinilen bilgiye göre PM toplantısında da CHP’nin 14 Mayıs seçimleri sonrasına ertelenen kurultay sürecinin başlatılması kararı alındı. PM’nin ardından açıklanacak bildiride bu sürece dair ifadelerin de yer alacağı öğrenildi.

Ekrem İmamoğlu ile yeni görüşme

Öte yandan yeni MYK öncesinde Kılıçdaroğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile de CHP’de bir görüşme yapacak.

Günün Önemli Haberleri