CHP merkezinde sürpriz görüşme

Abone ol

Hükümetin Esad rejimine yakın durmakla eleştirdiği CHP yönetimi, Suriyeli muhalifleri Genel Merkez'de kabul etti.

Dünyanın pek çok ülkesinin tanımaya başladığı Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu, CHP Genel Merkezi'nde üst düzey isimlerle görüşme yaptı.  Bilindiği gibi Kılıçdaroğlu, Suriye konusunda hükümeti emperyalistlerin oyununa alet olmakla suçluyor

Suriye muhalefetinin önde gelen temsilcisi George Sabra, görüşmeyi ''çok büyük bir buluşma'' olarak değerlendirdi.

Suriye Ulusal Konseyi (SUK) Başkanı ve Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkan Yardımcısı George Sabra, beraberindeki heyetle CHP genel merkezinde Genel Başkan Yardımcıları Faruk Loğoğlu ve Nihat Matkap ile görüştü. 

Çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulunan Sabra, görüşmeyi iki taraf için de çok yararlı bir görüşme olduğunu belirten Sabra, şunları söyledi:

"CHP'DEN SURİYE REJİMİNİN DİKTA REJİMİ OLDUĞUNU DUYMAKTAN MUTLU OLDUK"

''CHP'nin görüşünü almak bizim için çok önemli. Başka muhalefet partileri de öyle. Türkiye, Suriyeliler'e kucak açtı. Bize yardım etti. Biz 20 ay önce Türkiye hükümetinin ve devletinin dost olduğunu biliyorduk, gördük. Şimdi de muhalefetin ne kadar dost olduğuna tanık olduk. CHP'den de Suriye rejiminin bir dikta rejimi olduğunu duymaktan çok mutlu olduk.''

Sabra, Suriye'deki rejimin kötü yüzünü tüm Türk halkının bilmesinden de mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulunan Sabra, ''Görüşmede, ilerleyen aşamalarda da Suriye ve Türkiye çıkarları için neler yapabileceğimizi konuştuk. Bunun devam etmesi için karar aldık'' dedi. 

Geçici hükümetle ilgili bir soru üzerine Sabra, bütün taraflarla görüşme içerisinde olduklarını ve 2-3 hafta içerisinde böyle bir girişimin olabileceğini kaydetti. 

Sabra, başka bir soru üzerine ise muhalif gruplar arasında bir itilafın olmadığını, hepsinin birlikte hareket ettiğini söyledi.

KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞMEDİLER

Suriye'deki rejimi bir ''katliam rejimi'' olarak niteleyen Sabra, bir soru üzerine de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmediklerini aktardı. Sabra, diğer muhalefet partileriyle de görüşeceklerini bildirdi.

"DİYALOĞU SÜRDÜRME KARARI ALDIK"

Sabra, ''CHP'den istediğiniz tam desteği görebildiniz mi?'' yönündeki bir soruya da ''Çok anlayışlı bir görüşme oldu. Bizim durumumuzu anlayışla karşıladılar. İlerleyen süreçte de bu diyaloğu sürdürme kararı aldık'' dedi.

Günün Önemli Haberleri