Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ev alma şartlarını açıkladı

Abone ol

İZMİR'de konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sosyal konut kampanyası hakkında bilgi verdi. Taksitler çok hesaplı, evler ise cumbalı ve fransız balkonlu olacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir Valiliği'nde İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katıldı. Toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Bakan Murat Kurum, kentsel dönüşüm çalışmalarına dair bilgi verdi.

Konut almak isteyenler dikkat! İşte şartlar
"Cumhurbaşkanımızın teşrifiyle 67 ilimizde 50 bin sosyal konut uygulaması başlattık" diye sözlerine devam eden Kurum, şu bilgileri verdi:

-"Başvurularımız bugün itibarıyla başlıyor, 19 Nisan'a kadar sürecek. İzmir'e ilk etapta 2 bin 584 tane sosyal konutun yapımına ve talep toplanmasına bugün itibarıyla başlamış olacağız.

Ev taksiti ne kadar?
-İzmir'de '2+1' konutlarımızın en düşük taksit tutarı 583 lira. '3+1' konutlarımızın taksit tutarları ise 1178 liradan başlıyor, 240 aya kadar da vadelerimiz var. İzmir'de birçok ilçede bu kiraların daha altında ödeme demek. Kira öder gibi ev sahibi olabilmek demek. 

Cumbalı Fransız balkonlu evler olacak

Yerinde kentsel dönüşümün önemine değinen Bakan Murat Kurum, İzmir'de Fransız tipi balkonların ve cumbaların olduğu, Ege'nin kültür ve mimarisini yansıtan az katlı projelerle dönüşüm yapmak istediklerini açıkladı. 

* İlk etapta 2 bin 584 konutu yaptık, diğer ilçelerimizde de sosyal konut, alt gelir grubu konut ve şehit, gazi ailelerimiz ile emekli vatandaşlarımıza yönelik konut uygulamalarını da diğer ilçelerimizde geliştireceğiz. 

İzmir'in durumu

İzmir'de ön tespit çalışmalarının yapıldığını ve İmar Barışı kapsamında tam 793 bin başvuru yapıldığını dile getiren Kurum, "İzmir genelinde 1 milyon konutun olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla yüzde 70- 80'inin İmar Barışı'na başvurduğunu görüyoruz" dedi.

1 milyon binanın yüzde 70'i riskli görünüyor. Her evde 4 vatandaş oturuyorsa 3 milyon vatandaşı ilgilendiren bir sorun
Günün Önemli Haberleri