CENTCOM komutanı: YPG Fırat'ın doğusuna çekildi!

Abone ol

CENTCOM Komutanı Votel, YPG'nin Fırat'ın doğusuna çekildiğini açıklarken "Bize verdikleri taahhüde bağlı kaldılar" dedi.

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Joseph Votel, "Kürtler’in büyük bölümü, SDG'nin parçası olan Kürt grupları şu anda Fırat'ın doğusunda. Bize verdikleri taahhüde bağlı kaldılar" dedi.

ABD'nin Ortadoğu ve Orta Asya'daki kuvvetlerinin komutanı olan General Votel, Pentagon'da bir basın toplantısı düzenledi ve sorulara cevap verdi.

Cerablus'taki Fırat Kalkanı operasyonu konusunda Votel, "Görmeyi istediğimiz şey, ortaklarımızın ve güçlerimizin hepsinin IŞİD’e karşı odaklanması" dedi.

Votel, "Kürt gruplar Fırat'ın batısına ilerlerse ABD’nin desteğinden olurlar mı?” sorusu üzerine şöyle dedi:

"Bizim tüm gruplara desteğimiz IŞİD'e karşı mücadele etmelerine bağlı. Bu da böyle olmaya devam edecek. Ortaklarımızın kendi aralarında çatışmasını istemiyoruz. Bunu önlemeye çalışmayı sürdüreceğiz. Bizim için önemli olan hem Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG), hem de Türk ortaklarımızın IŞİD'e odaklı kalmasını sağlamak."

General Joseph Votel, Halk Savunma Birlikleri’nin (YPG) Fırat'ın doğusuna çekilip çekilmediği konusunda, "Kürtlerin büyük bölümü, DSG'nin parçası olan Kürt gruplar şu anda Fırat'ın doğusunda. Bize verdikleri taahhüde bağlı kaldılar" ifadesini kullandı.

Votel, "Türkiye, Kürt gruplara desteğinizi kesmenizi istiyor. Desteklediğiniz gruplar içinde Arapların sayısını artırmak için uğraşıyor musunuz?" sorusunu ise şöyle yanıtladı:

"Hem Türkiye hem de DSG, IŞİD ile mücadelemize katkı yapıyor. Türkiye olağanüstü bir rol oynuyor. İki tarafla da çalışmayı sürdürmek istiyoruz. Araplar’ın sayısını arttırmak için kesinlikle uğraşıyoruz. DSG, IŞİD'e karşı etkili bir unsur olduğunu kanıtladı. Diğer unsurların da onlarla hareket etmesini istiyoruz. Bunu teşvik etmeyi sürdüreceğiz."

Günün Önemli Haberleri