Cemaat operasyonunda yeni gelişme SON DAKİKA

Abone ol

Cemaatçi polislere yapılan operasyonda gözaltına alınanlar adliyeye sevk edilmeye başlandı. SON DAKİKA

Gülen Cemaati'ne yönelik iki ayrı soruşturmada gözaltına alınan polislerden 22'si adliyeye sevk edildi. Haklarında gözaltı kararı olan 11 polisten üçü teslim oldu.

22 kişiyi taşıyan 3 minibüs ve arkasında bir çevik kuvvet otobüsü adliyeye otopark girişinden alındı. 22 kişi ardından adliye içindeki Adli Tabiplik'te sağlık kontrolünden geçirilmeye başlandı. Sağlık kontrolünün ardından şüphelilerin adliyenin 7. katına çıkarılarak savcılık ifadelerinin alınmasına başlanması bekleniyor.

Teslim olan üç isim arasında İstanbul İstihbarat Şubesi'nin eski müdürü Erol Demirhan da var. Demirhan, Ali Fuat Yılmazer'in ardından İstanbul İstihbarat Şube Müdürü olarak atandı. Selam örgütü soruşturmasının yanı sıra 'KCK soruşturması' ve 'DHKP-C avukatlar' soruşturmasını yürüttü. Ancak 7 Şubat 2012'deki MİT krizi sonrası bu görevden alınarak Ankara'da başka bir göreve atandı.

Teslim olan diğer iki kişi emniyet amirleri İsmail Aslan ve Murat Hamarat. Teslim olan polisler arasında eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Erol Demirhan da var.

KİMLER ARANIYOR?

Erol Demirhan hakkında gözaltı kararı olan ve aranan dört emniyet müdüründen biriydi. Diğer emniyet müdürleri Mehmet Yılmaz, Ahmet Öztürk ve Halil Karakuzu. Ayrıca emniyet amiri Ali İkli ile başkomiserler İkbal Kayaduman ve Fatih Tezcan da hâlâ aranıyor.

Bugün üç polisin teslim olmasıyla gözaltındaki polis sayısı 107'ye yükseldi. Aranan polis sayısı sekiz.

İki polis serbest, 102'si emniyette

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan polislerden ikisi çarşamba günü sorgularının ardından serbest bırakıldı.

ALİ FUAT YILMAZER EMNİYET'TE KONUŞMUYOR

Rütbeli polislerin ifadesinin çarşamba ve perşembe günleri alınması bekleniyor. Ancak bazı rütbeli polislerin susma hakkına kullanacağı öğrenildi. Bu polislerden biri İstanbul İstihbarat Şubesi'nin eski müdürü Ali Fuat Yılmazer. Yılmazer’in avukatı müvekkilinin emniyetteki sorulara cevap vermeyeceğini, susma hakkını kullanacağını ifade etti.

Günün Önemli Haberleri