Çanakkale'deki orman yangınında son durum! Rüzgar "spot atma" yaptıkça büyüyor

Abone ol

ÇANAKKALE'de 2 gün önce başlayan orman yangını sürüyor. Alevler 2 bin 100 futbol sahası büyüklüğündeki alanda etkili olurken, zaman zaman şiddetlenen rüzgar alevlerin yeniden yayılmasına neden oluyor. Son dakika güzel haberi Orman Bakanı Yumaklı verdi: Yangın kontrol altına alındı. İşte Çanakkale'deki orman yangınıyla ilgili son gelişmeler...

Çanakkale'de Salı günü çıkan orman yangını sürüyor. Ekipler canla başla mücadele verip etrafını çevirdiği yangın, şiddetli rüzgar nedeniyle yeniden büyüyor. Alevler bin 500 hektarlık, yani 2 bin 100 futbol sahası büyüklüğündeki alanda etkili oluyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale'deki orman yangınının kontrol altına alındığını açıkladı.

8 uçak ve 26 26 helikopterle...

Yangına 8 uçak, 26 helikopter, 2 bin 700'ye yakın personel ile 639 araözöz ve iş makinesi müdahale ediyor. Ancak "Spot atma" yani yanan parçanın rüzgar etkisiyle farklı yere sıçraması alevlerin büyümesine neden oluyor. 11 köyün tahliye edildiği bölgede yaklaşık 1250 kişi güvenli alanlara götürüldü. Ancak Ulupınar ve Yağcılar köyünde 9 ev yandı.

11 köy boşaltıldı, elektrikler kesik

Yangın nedeniyle ilk etapta 9 köyün boşaltılmasının ardından 2 köy daha tedbiren boşaltı. Ancak alevlerin bu köyler için risk oluşturmağı açıklandı.
  Ayrıca yangın bölgesinde 5 trafo, 3 köy ve 265 abonede enerji kesintisinin devam ettiği belirtildi. Yangında 95 kişi dumandan etkilenirken, 8 vatandaşın tedavisinin sürdüğü açıklandı. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.  İnsansız hava aracından alınan kayıtlarda alevlerin başladığı an görülebiliyor. Yangının çıktığı noktanın tarım arazisinde olması insan kaynaklı olduğu iddialarını güçlendiriyor.


İşte Çanakkale orman Yangınından son dakika gelişmeler...

Orman Bakanı: Yangın kontrol altına alındı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale'deki orman yangınının kontrol altına alındığını açıkladı.

ÇANAKKALE BOĞAZI GEMİ TRAFİĞİNE TEK YÖNLÜ AÇILACAK

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü: Çanakkale’deki orman yangını nedeniyle çift yön geçici olarak askıya alınan Çanakkale Boğazı gemi trafiğinin, saat: 11.00’den itibaren güney-kuzey tek yön olarak açılması planlanmaktadır.

MEZARLAR ALEV ALEV YANDI

 Yangında Yağcılar Köyü ise yangından ağır hasar alan köylerden biri oldu. Yangın, Yağcılar Köyü’nde 4 evi yerle bir ederken, köy mezarlığı da yangına teslim oldu. Yürek burkan görüntülere sahne olan Yağlıca Köyü Mezarlığı hem havadan hem de karadan görüntülendi.

Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı: Çanakkale’deki orman yangını nedeniyle havadan müdahale araçlarının denizden su alabilmesini temininen Çanakkale Boğazı gemi trafiği, gece saat 03.00’ten itibaren geçici olarak çift yönlü askıya alındı."

Günün Önemli Haberleri