Can Dündar yine Erdoğan'ı Batı'ya şikayet etti

Abone ol

Can Dündar darbe girişimi sonrası oluşan barış ortamını görmeyip Yunan gazetesine şok açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin polis devletine dönüştüğünü savunan Dündar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın darbe girişimi sonrası kendisini eleştirenleri hedef aldığını iddia etti.

"TÜRKİYE'YE DÖNÜŞ PLANIM YOK"

Hurriyet gazetesinde yer alan habere göre Gazeteci-yazar Can Dündar Yunan Ethnos gazetesine telefonla konuştu ve “Avrupa’da bir yerdeyim. Türkiye’ye dönüş planım yok. Bekliyorum. Dönmem için şart, gerçekten bağımsız bir adalet tarafından yargılanmamdır” dedi.

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ YORUMU: BÖYLESİ KÖKLEŞTİĞİNİ BİLMİYORDUK

Dündar, 15 Temmuz darbe girişimi için de “Beklemiyordum, Şaşırdım. Gülen cemaatinin Türk bürokrasisinde derin kökleri olduğunu biliyorduk, ama orduda da böylesi kökleştiğini bilmiyorduk. En muhtemeli Gülen cemaatinin darbeye karıştığıdır. Türkiye’de böyle bir şeyi örgütleyebilecek başka bir güç bulunduğunu zannetmiyorum” yorumunu yaptı.

“Başarısız darbeden sonra (Cumhurbaşkanı) Erdoğan’ın ülkeyi birleştirme ve daha demokratikleştirme fırsatı vardı. Siyasi güçlerin çoğunluğu kendisi ile aynı safta idi. Ancak Türkiye Cumhurbaşkanı sadece bu fırsatı değerledirmemekle kalmayıp, tamamen ters istikamette hareket etti ve kendisini eleştirenlere karşı yöneldi” diyen Dündar “Erdoğan, gazetecileri, akademisyenleri, yazarları hedef aldı. Milletvekillerinin de saati yaklaşıyor. Türkiye polis devletine dönüştü” diye ekledi.

Günün Önemli Haberleri