ByLock'ta adı geçen siyasiler Yıldırım'dan tehdit gibi açıklama

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, adı FETÖ'nün şifreli yazışma sistemi ByLock'ta geçen siyasetçiler olduğu yönündeki iddialara yanıt verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün partisinin grup toplantısında adı ByLock'ta adı geçen siyasetçiler olduğunu ileri sürmüştü. Bahçeli'nin iddisı bugün Çankaya Köşkü'nde medya mensuplarıyla biraraya gelen Başbakan Binali Yıldırım'a soruldu. Yıldırım iddialara ilişkin MİT'i hedefe oturtan sert bir açıklama yaptı. 

BEDELİNİ AĞIR ÖDERLER

''İstihbarattan gelen bu yönde bilgi yok" diyen Yıldırım, şöyle konuştu:

"MİT'e sordum, 'Bir şey yok' denildi. Benden bilgi saklandığını mı düşünüyor millet? Beni yanıltıyorlarsa da bedelini ağır öderler."

BYLOCK İNDİREN SİYASİLER BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

Devlet Bahçeli, dün ByLock indiren siyasilerle ilgili "FETÖ'nün hatırlı simaları nerelerde gizlenmektedir? FETÖ'nün parmağı adaletin gözüne girmiştir. Telefonuna ByLock indirip, 1 doları cüzdanında gezdiren meşhur siyasetçilerden hiç mi iz yoktur?" diye sormuştu. 

İHRAÇ EDİLEN AKADEMİSYENLER

Yıldırım'a kamuoyunda tartışma yaratan bir diğer konu olan akademisyenleri ihracı da soruldu. Başbakan Yıldırım, OHAL kapsamındaki KHK ile bazı akademisyenlerin ihracı konusunda ise ''Haksızlık varsa düzelecek. Maalesef bazı yöneticiler geçmiş hesaplarını görüyor'' şeklinde konuştu.

Günün Önemli Haberleri