Bushun gönlünde yatan aslan

Abone ol

Bush, Filistin devletinin kurulmasından yana olduğunu bir kez daha açıkladı.

ABD Başkanı George Bush, Filistin devletinin kurulmasından yana olduğunu bir kez daha açıkladı.

Beyaz Saray tarafından yapılan yazılı açıklamada, Bush'un yan yana barış ve istikrar içinde yaşayan İsrail ve Filistin olmak üzere iki demokratik devletten yana olduğunu belirttiği ifade edildi.

Açıklamada, Bush'un, "İsraillilerle Filistinliler uzun zamandır bu vizyonun gerçek olmasını bekliyor" dediği ve tarafları salı günü yapılacak Annapolis zirvesinde hazır bulunacak bütün uluslararası katılımcıları, "bu hayalin gerçekleşmesi için çabalarını iki kat artırmaya" çağırdığı belirtildi. Bush'un yarın İsrail Başbakanı Ehud Olmert ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile ayrı ayrı görüşmesi, ayrıca akşam saatlerinde iki liderle ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından düzenlenecek akşam yemeğinde ve salı günü zirvenin başlamasından önce yeniden bir araya gelmesi bekleniyor.

RICE-LİVNİ

Bu arada, daha önce açıklandığı gibi, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni ile görüştüğü bildirildi. Adının açıklanmasını istemeyen üst düzey bir yetkili, Rice'ın Washington'daki özel konutunda Livni'yi konuk ettiğini ve yapılan bütün görüşmelere rağmen zirveye sunulacak ortak bir metin üzerinde anlaşma sağlamayan İsrail ve Filistinlilerin bir ortak belge üzerinde anlaşma sağlamalarına çalıştığını belirtti.

ABD DIşişleri Bakanlığı sözcüsü Sean McCormack de daha sonra Filistinli baş müzakereci Ahmed Kurey ile de görüşmesi beklenen Rice'ın, Livni ve Kurey ile görüşmelerinde ortak belgeyi ele alacaklarını açıkladı. McCormack, Rice'ın ortak belge üzerinde tarafların anlaşmalarını sağlama yönündeki çabalarına rağmen, anlaşmazlıklarını giderememelerinin sürpriz olmayacağını da sözlerine ekledi.

Günün Önemli Haberleri