Bursa'da 'mahallemizde uyuşturucu sattırmayız' gerginliği

Abone ol

BURSA'da mahalleli uyuşturucu ticareti yaptığı iddia edilen kişinin evini taşlayıp yakmak istedi.

Bursa'da uyuşturucu ticareti yaptığı iddia edilen S.B.'nin (33) evini taşlayıp yakmak isteyen mahalle sakanlerini polis havaya ateş edip biber gazı kullanarak dağıttı.

Bindikleri otomobil ile kaçmak isteyen S.B. ile yanında bulunan arkadaşı U.İ. 'yi(30) döven kalabalığın dağılması için mahalleye takviye çevik kuvet ekipleri istendi. Yaşanan gerginlik gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesi'ne bağlı Panayır Mahallesi yaşayan S.B. isimli kişinin U.İ. adındaki arkadaşı ile uyuştucu sattığını önen süren yaklaşık mahalle sakinleri toplanarak S.B.'nin ailesiyle birlikte kaldığı Polat Sokak'ta bulunan üç katlı binanın giriş katını taşlamaya başladı. Yaklaşık 100 kişiden oluşan kalabalığı görünce panik yapan S.B: ile yanında bulunan arkadaşı U.İ. evin arka kapısından çıkıp bindikleri otomobil ile uzaklaşmak istediği sırada kendilerini gören öfkeli kalabalığın saldırısına uğradı.

Mahalle sakinleri tarafından araçlarına zarar verilen ve dövülen iki kişiyi kurtaran polis bu kişileri ekip aracı ile polis merkezine getirdi. Daha sonra S.B.'nin ailesini evden uzaklaştıran polis kalabalığın dağılması için biber gazı kullanıp havaya ateş etti. Kalabalığın evi yakmasını önleyen polis bu kez çevik kuvvetten destek istedi. Polis mahallede yaşanan gerilim nedeniyle aldığı önlemleri gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdürdü.

Günün Önemli Haberleri