Bunu yapmak şeytanın bile aklına gelmez

Abone ol

Şeytanın bile aklına gelmeyen, zehir tacirlerinin geldi ve...

Zehir tacirlerinin, floresan ampulünü mikserde öğütüp toz haline getirdikten sonra uyuşturucuya kattıkları, böylelikle kılcal damarları yırtan zehrin kana daha çabuk karıştığı tespit edildi.

İstanbul Fatih Belediyesi Ali Emiri Kültür Merkezi'nde yapılan seminerde, uyuşturucudaki tehlike ve zehir tacirlerinin daha çok bağımlı kazanmak için denediği yöntemler anlatıldı. Seminere, Gebze İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Narkotik Maddelerle Mücadele Uzmanı Zafer Ercan ile sinema sanatçısı Haluk Piyes katıldı.

KİMSE İNANAMADI

Zafer Ercan'ın slayt gösterimiyle yaptığı konuşmasının "Floresan ne işe yarar?" başlıklı bölümünde, dinleyiciler kulaklarına inanamadı. Ercan, "Yıllar önce yapılan bir uyuşturucu operasyonunda ele geçirilen eroinin polis kriminal laboratuvarında yapılan incelenmesinde içerisinde toz halinde florensan lamba parçaları tespit edilmişti. 'Bunu ne için atmış olabilirler?' diye uzun uzun düşündük. Tespitlerimize göre öğütülüp toz haline getirilen lamba parçaları, uyuşturucuya katılarak kılcal damarların kolayca yırtılmasını sağlıyor. Böylelikle uyuşturucu kana daha kolay karışıyor. Bu şekilde daha çok bağımlı kazanılıyor. 'Bir kereden bir şey olmaz' demeyin. Bu şekilde daha çabuk bağımlı olan kişinin maalesef ölümriski de çok yüksek oluyor" dedi.

Günün Önemli Haberleri