Bu iller dikkat hava durumu tahmini kar alarmı verdi

Abone ol

ANKARA hava durumu başta olmak üzere Tekirdağ, Edirne, Kırklareli ve iç bölgelerde kar yağışı var. İstanbul, Bursa, Kocaeli ve Konya için ise karla karışık yağmur tahmini geldi. İşte 20 Ocak hava durumu.

Meteorolojinin yayınladığı 20 ocak tarihli son hava durumu tahminine göre bugün bir çok ilde kar yağışı etkili olacak. Balkanlar üzerinden gelen kar yağışı Trakya bölgesinde etkili olurken, İstanbul, Bursa ve Kocaeli'de yerini sulu kara bırakıyor. Ankara hava durumu tahmini ise akşama kadar kar yağışının etkili olacağını haber veriyor.

Meteorolojinin sitesinden yayınlanan yeni hava durumu tahminine göre Marmara'nın güney ve doğusu, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun güney ve batısı, Batı ve Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları ile Tekirdağ, Hatay, Kars, Ardahan, Hakkari ve Şırnak çevrelerinin yağışlı geçecek. Yağışların; genellikle karışık yağmur ve kar, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Hatay ve Şırnak çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor.

DİKKAT! HAFTASONUNDA HAVA DONDURACAK

Hava sıcaklığı haftasonunda eksi derecelere iniyor. Kuzey ve iç kesimlerde 4 dereceyi bulan bir düşüş daha görülecek. İstanbul'da eksi 1 dereceye inecek olan hava sıcaklığı Ankara'da eksi 6 derecelere kadar düşecek. Haftasonunda kar yağışı yok ancak dondurucu soğuklar sebebiyle don hayatı zorlaştıracak.

ANKARA HAVA DURUMU KAR YAĞIŞI VAR
ANKARA hava durumu tahmininde meteoroloji kar yağışı uyarısı verdi. Kar yağışı gün içerisinde aralıklarla devam edecek. Haftasonunda kar yok ancak Ankara'da aşırı soğuk olacak.

İSTANBUL HAVA DURUMU
İSTANBUL için yapılan hava durumu tahmininde sulu kar yağışı uyarısı bulunuyor. Gece saatlerinde kentin yüksek yerlerinde görülen sulu kar yağışı gün içinde öğleden sonraya kadar aralıklarla devam edecek. Hava sıcaklığı ise 3 dereceler civarında seyredecek. İstanbul hava durumu tahmininde aşırı soğuklar için uyarı var. Haftasonunda sıcaklık eksi 1 dereceye kadar inecek.

İstanbul için 5 günlük hava durumu

EDİRNE HAVA DURUMU KAR VAR
EDİRNE bugün kar yağışının etkili olacağı illerden biri. Meteorolojinin Edirne hava durumu tahminine göre kar yağışı gece saatlerine kadar aralıklarla etkili olacak. Cumartesi güneş yüzünü gösterecek ancak eksi 9 civarında soğuk görülecek.

KIRKLARELİ KAR YAĞIŞI ALTINDA HAVA DURUMU
Kar yağışının etkili olduğu Kırklarelinde haftasonunda yağış duruyor. Pazar ve pazartesi günü de parçalı bulutlu bir hava görülecek. Kırklareli salı gününden itibaren yeniden yağışların etkisine girecek. Ancak bu kez kar yerine yağmur geliyor.

TEKİRDAĞ HAVA DURUMU
TEKİRDAĞ'da kar gece saatlerinde başlarken meteorolojinin son hava durumu tahminine göre haftasonu yağış yok. Tekirdağ'da hava sıcaklığı 1 derece civarında seyrediyor. Salı gününden itibaren Tekirdağ yağmur altında olacak.


BUGÜN KAR YAĞIŞI BEKLENEN İLLER
20 Ocak cuma günü kar yağışı uyarısı verilen iller Türkiye haritası üzerinde gösterildi. meteorolojinin yayınladığı haritaya göre trakya ve iç anadolu bölgesinde kar yağışı etkili olacak. Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Bursa, Kütahya, Afyonkarahisar ve Konya için kar yağışı tahmini var.

Günün Önemli Haberleri