Bolu'da deprem oldu! Üst üste depremler Naci Görür'den flaş uyarı gldi

Abone ol

BOLU'da sabah saat 09:11'de 3.9 şiddetinde deprem oldu. Dün de 3.6 şiddetindeki depremle sallanan Bolu halkı panik oldu... Naci Görür, "Fay tam kırılmadı, Bolu'da böyle depremler beklenmeli" dedi.

Bolu 2 gündür beşik gibi sallanıyor. Dünkü depremin ardından bir deprem de bu sabah meydana geldi. AFAD, Bolu merkezde saat 09:01'de 3,9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Deprem 10.79 kilometre derinlikte meydana geldi. 

Kandilli Resathanesi ise depremin şiddetini 4.1 olarak duyurdu ve 2 kilometre derinlikte meydana geldiğini açıkları. Bolu'da dün de yine deprem olmuşu. AFAD dünkü depremin şiddetini 3.6 olarak duyurmuştu. 

Naci Görür: Tam olarak kırılmadı...

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, bu sabah Bolu'da AFAD'IN 3,9 Kandilli Rasathanesi'nin ise 4.1 olarak açıkladığı depremle ilgili değerlendirmede bulundu. Görür, sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı:

"Bolu-Mesciçele’de 4,1 deprem oldu. 1999 depremlerinde Kocaeli’nde kırılan KAF’ın kuzey kolu Bolu yöresinde tam olarak kırılıp ana kola ulaşamadı. Bu nedenle bu nitelikli depremler buralarda beklenebilir" 

Günün Önemli Haberleri