Boğa burcunda yeniay doğuyor!..

26 Nisan'da saat 15:16’da 6° Boğa burcunda yeniay doğacak. Boğa yeniayı maddi, manevi güvenliğimiz, parasal kazançlarımız, yeteneklerimiz, dünyasal değerler, zevkler, sevgi, güven, sadakat, sanat, estetik, t

Demet BALTACI d-baltaci@internethaber.com

26 Nisan'da saat 15:16’da 6° Boğa burcunda yeniay doğacak.

Boğa yeniayı maddi, manevi güvenliğimiz, parasal kazançlarımız, yeteneklerimiz, dünyasal değerler, zevkler, sevgi, güven, sadakat, sanat, estetik, tabiat, toprak, üretim gibi alanlarda yenilikler ve gelişme imkanları verebilir. 

Bu dönemde kişisel değerlerimizi ve yeteneklerimizi kullanmak, güven duymak, para kazanmak, dünya nimetlerinin tadını daha fazla çıkarmak isteyebiliriz.

Yeniay an haritasında Başak burcu yükselirken, Ay ve Güneş haritanın dokuzuncu evinde yerleşiyor. Burası uluslararası ilişkiler, turizm, seyahatler, havayolları, gümrük, vize konuları, göçmenler, büyük elçiler, yüksek öğrenim, basın, medya, akademik ve hukuksal kavramları yönetir.

Yeniay önemli sabit yıldızlarla bağlantı içerisinde. Güneş ve Ay Hamal, yönetici gezegen Venüs Balık burcunda Scheat , ASC yükselen noktası Zosma ve Mizar dikkat çekiyor. Hamal Mars ve Satürn'ün doğasında, şiddet, acımasızlık, zulüm ve önceden tasarlanmış suçları temsil eden tehlikeli bir yıldızdır. Scheat ise özellikle sudan gelecek felaketlerle, boğulma ve zehirlenmelerle ilgilidir. Venüs ile birleştiğinde kişinin kendi yaptığı hatalardan zarar görmesi, hapis ve cezalara neden olabilir. Zosma iyi değerlendirildiğinde hırs ve başarı verebilen bir yıldızdır. Ancak bencillik, acımasizlık, ahlak düşüklüğü, bela ve rezaletlere de yol açabilir. Mizar ise Mars doğasındadır ve büyük yangın felaketleri ile ilişkilendirilir.

Gezegen yerleşimlerine baktığımızda Venüs ile birleşen Chiron, Satürn ve Cupido ile dik açı içerisinde. Koç burcundaki retro Merkür Uranüs ile birleşiyor ve Yay burcundaki Satürn’e üçgen yapıyor. Mars İkizler burcunda MC ile kavuşumda ve Ay düğümlerini kareliyor. Terazi burcundaki Jüpiter Balık burcundaki Neptün ile anticia ilişki içerisinde.

Yeniay Demeter astroidi ile kavuşuyor.

Demeter doğa, tabiat, toprak, ürünler, besinler, annelik, doğum, beslenme, bakım gibi kavramlarla bağlantılı bir astroidtir. Boğa burcu ile ilişkisi güçlüdür.

Sahip olduğumuz değerleri korumak ve yeni kaynaklar yaratmak için kararlı, hırslı ve acımasız olabileceğimiz bu süreçte maddi güvenliğimizi her şeyin üzerinde tutabiliriz. Zaman zaman kendimizi yetersiz, kısıtlanmış, engellenmiş hissedebiliriz. Para ile ilgili veya sevgi ilişkilerimizde hayal kırıklıkları ve tatminsizlikler oluşabilir.

Güvendiğimiz kişilerin kendi çıkarları için acımasız ve bencil davranışları ile karşılaşabiliriz. Bunların çoğu belki de abartılı beklentiler içinde olmamız nedeniyle yaşanabilir. Sonuşta duygusal, hayalperest ve melankolik tavırlar zarar verici olacaktır. Aksine sabırlı, sağduyulu ve mantıklı hareket etmeliyiz. İdeallerimizi gerçekleştirmek için ilginç ve yaratıcı fikirler bulabilir, güçlü destekler de alabiliriz. Emin adımlarla ilerlediğimizde elle tutulur sonuçlar almamız mümkün.

Yeniay TC horoskopunun on birinci evinde doğacak ve beşinci evdeki natal Akrep Güneş’imizle karşıt.

Onbirinci ev Meclis, parlamento, yerel yönetimler, azınlıklar, dış ülkelerle anlaşmalar, şirketler, toplumsal kuruluşlar, halk hareketleri, organizasyonlar, yasa değişimleri, ekonomi, milli varlıklar ve borsayı ilgilendiren konuları kapsar. 

Güneş ise ülkenin kimliği, lideri, hükümeti, ünlü ve yetkili kişileri temsil eder. Önümüzdeki günlerde hükümet, liderler, bakanlarla ilgili yenilikler olabilir. Ayrıca ekonomik alanda yeni kararlar, kamu kuruluşları ilgili gelişmeler, özelleştirmeler, ülkenin sahip olduğu milli değerlerle ilgili uygulamalar dikkat çekebilir. Toprak, tarım, çiftiçilik, üretim ve gıda sektörü ile ilgili yeni düzenlemeler ve uygulamalar da gündeme gelebilir.

Boğa burcu bedenimizde kulak, burun, ense, boyun, boğaz, bademcikler, ses telleri, tiroid bölgelerini yönetir. Bedenimizde bu bölgelerde hassasiyetler artabilir. Şeker ve insülin direnci, astım ve alerji sorunları da bu dönemde artabilir. Özellikle Mayıs ortalarındaki dolunaya doğru skornik sorunlara karşı sağlığımıza daha fazla özen göstermeliyiz.

Yeniaydan özellikle sabit grup burçlar Boğa, Akrep, Aslan ve Kova’nın ilk  dekanında doğanlar ile 6 derece yakınlarında kişisel gezegeni olanlar daha fazla etki alabilirler.

22-30 Nisan Boğa’lar, 25 Ekim-3 Kasım Ekim Akrep’ler, 23-31 Temmuz Aslan’lar, 23–31 OcakKova’lar yeniayın enerjileriyle yaşamlarında yeni başlangıçlar yapabilirler.

Yeniayın genel yorumlarını öz burcunuzla birlikte yükselen burcunuza göre de okuyunuz.

KOÇ (21 Mart - 20 Nisan)

Boğa burcunda doğacak yeniay ile birlikte maddi gelirleriniz, kazançlarınızla ilgili yeni gelişmeler ve önemli değişimler meydana gelebilir. Kontrol dışı bazı ani harcamalar ortaya çıkabilir; maddi konularda temkinli hareket etmelisiniz.

BOĞA (21 Nisan - 21 Mayıs)

Burcunuzda doğacak yeniay ile birlikte  kendiniz ve yaşamınızla ilgili yeni kararlar alabilirsiniz. İşiniz, kariyeriniz veya ilişkilerinizle ilgili girişimler veya kişisel görünüşünüz ve imajınızla ilgili yenilikler yapabilirsiniz. Bu dönem sağlığınıza özen göstermelisiniz. Seyahate çıkabilirsiniz.

İKİZLER (22 Mayıs – 21 Haziran)

Boğa burcunda doğacak yeniay ile birlikte bilinçaltınız, ruhsal ve manevi konularda yeni farkındalıklar kazanabilirsiniz. Bir bağımlılığınız ve zararlı alışkanlığınız varsa bu yeniayda onu sonlandırmak için girişimlerde bulunabilirsiniz.

YENGEÇ ( 22 Haziran-22 Temmuz)

Boğa burcunda doğacak yeniay ile birlikte ait olduğunuz gruplar, arkadaşlarınız, projeleriniz, gelecek hedefleriniz ile ilgili yeni girişimlerde bulunabilirsiniz. Kariyerinizle ilgili ekip çalışmaları ve organizasyonlar içerisinde yer alabilirsiniz.

ASLAN (23 Temmuz – 23 Ağustos)

Boğa burcunda doğacak yeniay ile birlikte kariyer yaşamınızda, toplum önündeki statünüzü etkileyecek yeni gelişmeler meydana gelebilir. Yaşamınızdaki otorite kavramları ve aile büyükleri ile ilgili sorumluluklar daha fazla gündeminizde olabilir.

BAŞAK (24 Ağustos - 22 Eylül)

Boğa burcunda doğacak yeniay ile birlikte yurtdışı, seyahatler, eğitim ile ilgili bir konuda önemli girişimlerde bulunabilirsiniz.. Hukuksal konularda da hızlı gelişmeler olabilir; ertelenmiş sorunları çözüme kavuşturabilirsiniz.

TERAZİ (23 Eylül - 23 Ekim)

Boğa burcunda doğacak yeniay ile birlikte ortak kazançlar, yatırımlar, kredi, vergi, sigorta, prim gibi kavramlarda önemli başlangıçlar ve dönüşümler meydana gelebilir. Maddi konularda temkinli olmalı, riskli hareketlerde bulunmamalısınız.

AKREP (24 Ekim - 22 Kasım )

Boğa burcunda doğacak yeniay ile birlikte ikili ilişkileriniz, ortaklıklarınız ve eşiniz ile ilgili bazı kavramlarda önemli değişimler ve dönüşümler meydana gelebilir. Toplum önündeki imajınız, rakipleriniz ve hizmet aldığınız kişilerle ilgili yeni gelişmeler bekleyebilirsiniz.

YAY (23 Kasım-21Aralık)

Boğa burcunda doğacak yeniay iş, hizmet ve çalışma hayatınızda yeni imkanlar karşınıza çıkarabilir. Günlük rutinleriniz ve alışkanlıklarınızı düzenleyebilir, aileniz ve çevrenizden önemli yardımlar alabilirsiniz.

OĞLAK (21 Aralık – 20 Ocak)

Boğa burcunda doğacak yeniay ile birlikte  aşk, romantizm, sosyal yaşam, hobiler, spor veya çocuklarla ilgili yeni gelişmeler meydana gelebilir. Yeteneklerinizi gösterebileceğiniz iş imkanları karşınıza çıkabilir. Maddi konularda riskten uzak durup, temkinli hareket etmelisiniz.

KOVA (21 Ocak – 18 Şubat)

Boğa burcunda doğacak yeniay ile birlikte eviniz, aileniz, ebeveynlerinizle ilgili yeni girişim ve gelişmeler olabilir. Ev, mülk, alımı, satımı, kiralama, taşınma, dekorasyon, tadilat gibi kavramlar bu yeni ay ile birlikte hızlanabilir. Evde çalışabileceğiniz iş imkanlarıyla karşılaşabilirsiniz.

BALIK (19 Şubat – 20 Mart)

Boğa burcunda doğacak yeniay eğitim, seyahatler, yakın çevreniz, kardeşleriniz ile ilgili bir konuda bazı değişimler ve dönüşümler meydana getirebilir. Seyahatlerde ve yakın çevre ilişkilerinizde dikkatli olmalı, risk almamalısınız.

Demet BALTACI

Karma Astrolog ve Regresyon Uzmanı