Böcek soruşturmasında flaş gelişme
Abone olBaşbakan Erdoğan'ın ofisinde bulunan dinleme aygıtlarına ilişkin yürütülen soruşturmaya ilişkin rapor tamamlandı.
BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’ın Şubat 2012’de çalışma ofisinde
bulunan böcekle ilgili Başbakanlık Teftiş Kurulu’nun hazırladığı
rapor, Başbakanlık'a ve savcılığa gönderildi.
ÜÇ SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ
Hükümet, özel yetkili mahkemeleri ve TMK’yı kaldırma hazırlığı yaparken Başbakan’ın çalışma ofisinde bulunan böcek ile ilgili soruşturma ve rapor ise TMK Başsavcı vekilliğine ulaştı. Şubat 2012’de dinleme olayının ortaya çıkmasıyla başlatılan soruşturmayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu yürütüyordu. Ancak bu soruşturmanın da memur suçlarından alınarak, TMK savcılığına gönderildiği bildirildi.
Soruşturmanın, “Devletin güvenliğine karşı işlenen suç” kapsamında olduğu ve casusluk şüphesiyle geçen hafta TMK Başsavcı vekilliğine iletildiği bildirildi. TMK Başsavcıvekilliği de soruşturma için 3 savcıyı görevlendirdi. Teftiş Kurulu’nun raporu 3 klasörden oluşurken, savcılığın elinde şu ana kadar böcekle ilgili toplam 8 klasör bulunduğu öğrenildi.
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, Teftiş Kurulu’nun hazırladığı
raporun içeriğine dair bazı bilgileri önümüzdeki günlerde kamuoyu
ile paylaşacağı belirtiliyor.
ERDOĞAN'DAN BÖCEK
AÇIKLAMASI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlık Teftiş Kurulu’nun
Başbakanlık’ta bulunan dinleme cihazı ile ilgili raporunu savcılığa
sunması konusunda, "Hayırlı olsun" dedi.
Başbakan Erdoğan, cuma namazını evinin yanında bulunan Aksa
Camii’nde kıldı. Başbakanlık korumaları ise çocuklara oyuncak
dağıttı. Cuma namazı çıkışı gazetecilerin Başbakanlık Teftiş
Kurulu’nun Başbakanlık Resmi Konutu ve Keçiören’deki evinde priz
içerisine yerleştirilen dinleme cihazlarıyla ilgili raporunu
savcılığa sunması ile ilgili sorusuna Başbakan Erdoğan, "Hayırlı
olsun" cevabını verdi. Erdoğan, AK Parti Seçim İşleri Üst Kurulu
Toplantısı’na katılmak üzere AK Parti Genel Merkezi’ne geçti.