Bingölde fırtına minare devirdi

Abone ol

Bingöl'de akşam saatlerinde başlayan şiddetli rüzgarın sebep olduğu fırtına onlarca çatının uçmasına ve bir minarenin yıkılmasına sebep oldu.

Akşam saatlerinde etkili olan şiddetli fırtına Bingöl'de hayatı olumsuz etkiledi. Yağmur ile birlikte başlayan rüzgar bir süre sonra yerini şiddetli fırtınaya bıraktı. Yaklaşık yarım saat süren fırtına sebebiyle Saray Mahallesi'nde bulunan Saray Camii minaresi devrildi. Caminin üzerine düşen minare maddi hasara yol açarken olayda şans eseri ölen veya yaralanan olmadı. Saray Mahallesi Muhtarı Ali Turan, fırtınanın büyük zararlara yol açtığını söyledi. Turan, "Bir anda etkili olan fırtına camimizin
minaresinin yıkılmasına sebep oldu. Etkili olan fırtına sebebiyle birçok kuruma ait bina ve evlerin çatıları yerinden sökülerek kullanılmaz hale geldi" dedi.

OKULLARIN ÇATI SACLARI CADDELERE UÇTU
Bingöl'de meydana gelen şiddetli fırtına nedeniyle birçok eğitim kurumuna ait binaların çatı sacları uçtu. Fırtınanın etkisi ile yerinden sökülen saclar caddelere savruldu. Savrulma esnasında yerlere düşen çatı sacları sebebiyle şans eseri ölen veya yaralanan olmazken, birçok araç ve evlerin camları kırıldı. Cumhuriyet Kız Yatılı İlköğretim Bölge Okulu, Düzağaç İlköğretim Okulu, Mimar Sinan İlköğretim Okulu, Bingöl Üniversitesi, 300 kişilik Valilik Yurdu, Devlet Hastanesi, Polisevi, Emniyet Müdürlüğü'ne ait lojmanlar, TOKİ konutları ve çok sayıda evlerin çatı sacları uçtu.

Çevreye savrulan sacların çarptığı enerji nakil hatlarından dolayı Bingöl'de yaklaşık 2 saat elektrikler kesildi. Şehir merkezine elektrik vermek üzere çalışma başlatan Fırat Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (FEDAŞ) ekipleri arıza ve kopmaların meydana geldiği yerleri onardı

Günün Önemli Haberleri