Binali Yıldırım'dan trafik sorununa bomba formül

Abone ol

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İstanbul'daki trafik sorunun çözümü için ''Trafikte raylı sistemleri en az 1 dönem içerisinde 170 km’den 518 km’ye çıkaracağız. Bu şekilde raylı sistemin toplu taşımadaki payını 48% yaparak yollardaki yoğunluğu 30% azaltmış olacağız.'' diyerek yeni formülden bahsetti.

Show Radyo ve Radyo Viva’nın ortak yayınında Murat Güloğlu ile ‘Seçim Özel' programında AK Parti İstanbul Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım konuk oldu. Program içerisin de İstanbul’a özel yapılacak olan projeleri, çalışmaları ilgili konuşuldu.

‘’İtaat et rahat et’’
Binali Yıldırım, ''Ben bakan olduğum zaman hep söylüyordum her bakanın bir bakanı var diyordum. Bütün katıldığım nikahlarda damatlara hep söylerim evlilik için ve mutlu olmak için ‘İtaat et rahat et’ diye.'' ifadelerini kullandı.

Trafik sorununa yeni formül
''Büyükçekmece’den Sarıyer’e kadar 100 km’yi aşan bir tünel planımız var.'' diyen Yıldırım, ''Mevcut TEM’le E5 arasında yerin altında ayrı bir yol. Bu da ciddi anlamda trafik rahatlaması olacak. Özellikle Zincirlikuyu ve Büyükdere gibi çok yoğun olan bölgelerde daha rahat ulaşım olacak. Trafikte raylı sistemleri en az 1 dönem içerisinde 170 km’den 518 km’ye çıkaracağız. Büyük bir rakam Londra ve Paris’i geçecek 20 tane böyle başlamış ve başlayacak olan projemiz var. Bu şekilde raylı sistemin toplu taşımadaki payını 48% yaparak yollardaki yoğunluğu 30% azaltmış olacağız.'' ifadelerini kullandı.

Yeşil koridor projesi
Yeşil koridor projelerinden bahseden Yıldırım, ''İstanbul’da Silivri’den Tuzlaya kadar 20 tane deresi var. Bu derelerin birçoğu yapılaşmadan dolayı kayboldu. Bu dereleri açacağız ve yeşille maviyi buluşturacağız. Kuzey yeşil, Güney’de mavi ikisini buluşturup insanlar için yürüyüş ve bisiklet yolları yapacağız. İstanbul’un yeşil alanlarını insanlara kazandırmamız lazım.

‘‘Zekeriyaköy'de yeni tünel yapılacak’’
‘’İstanbul’da 3cü köprü ve çevre yolu için bağlantı yolları düşünüyor musunuz? sorusuna yanıt veren Binali Yıldırım, ''Dolmabahçe’den Sarıyer’e bir tünel projemiz var Zekeriyaköy’den bağlantılı olacak. Özellikle bağlantıları köprü çıkışlardan uzak yaptık ki yerleşim olmasın yeşil alanlar kalsın ve çok fazla bağlantı yapmayı düşünmüyoruz’’ dedi.

‘’Gençlere ucuz ulaşım formülü’’
Gençlere ucuz ulaşım formülünden bahseden Yıldırım, ‘’Gençlerimiz teknolojiyi kullanarak akıllı telefonlarla dünyayı avuçlarının içine alabiliyorlar. Önemli olan dizayn ve her türlü tasarımları yapmak ve ürün geliştirme acısından çünkü bunlarda daha çok mali kazanç var. Biliyorsunuz ki UNESCO 2017 de yaratıcı şehirler diye seçimler yapıldı ve 32 şehir içerisinden İstanbul tasarım şehri olarak seçildi. Bu tasarımları daha da geliştirmek için gençlerimize doğru eğitimleri vereceğiz’’ dedi.

Sıfır atık projesi
''Öğrencilerimiz için başlatacağımız projeler olacak.'' diyen Yıldırım, şu ifadeleri kullandı; ''Evlerde uygulanacak olan sıfır atık projesi gibi yeni proje atık ayrıştırma projesi başlatacağız. Atıklar ayrıştırılacak ve bunlar paraya dönüştürülecek. Oradan elde edilen parayla öğrencilerin bilet ücretlerinden düşürülecek. Bu indirimi alt yapı oluşturarak yapacağız.''

Günün Önemli Haberleri