Binali Yıldırım Ekrem İmamoğlu'yla aralarındaki oy farkını açıkladı işte İstanbul'da son durum

Abone ol

İSTANBUL seçim sonuçlarıyla ilgili AK Parti adayı Binali Yıldırım'dan bir son dakika açıklaması gedi. Binali Yıldırım Ekrem İmamoğlu'la arlarındaki oy farkını açıkladı. İşte İstanbul'da iki isim arasındaki son oy oranı...

İSTANBUL seçim sonuçlarıyla ilgili Ak Parti'den bir son dakika açıklaması geldi. Herkes Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu arasındaki oy farkını merak ederken Binali Yıldırım'dan önemli bir açıklama geldi. 

Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu arasındaki son fark ne?

Yıldırım herkesin merak ettiği oy farkının 12 bin 200 olduğunu açıkladı. İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’na 4.170.091 oy, Binali Yıldırım’a ise 4.156.184 oy çıktığı ve aradaki son farkın ise 13.907 olduğu açıklanmıştı. Binali Yıldırım bu farkın 12 bin 200 olduğunu söyledi.

Barış Yarkadaş İstanbul seçimiyle ilgili son YSK verilerini paylaştı

YSK Maltepe'yle ilgili kararını verdi. Maltepe'de sayılan oylar yeniden sayılmayacak sadece kalan sandıklar sayılacak. CHP'li Barış Yarkadaş Twitter'dan yaptığı açıklamada Maltepe'deki 1089 sandıktan sadece 158'inin sayılacağını açıkladı. İşte Yarkadaş'ın o Tweeti:

YSK Maltepe kararını verdi

CHP'nn trazı sonrası YSK'nın saat 10.30'da toplandı. YSK, Sadi Güven başkanlığında toplanarak Maltepe itirazını değerlendirdi ve oyların yeniden sayılmasına gerek olmadığını sadece sayılamayan sandıkların sayılacağını açıkladı.

Maltepe'de oy sayımı tekrar başladı

Maltepe'de oy sayımının dün akşam itibariyle iptalinin ardından oy sayımı bu sabah yeniden başladı. Saat 10:00'da başlayan sayım devam ediyor.

Sandık kurulları 12'den 2'ye düşürüldü

İlavelerle 12’ye çıkarılan sandık kurulu sayısı 10 kurul azaltılarak 2’ye düşürüldü. 

İstanbul seçimleri yenilecek mi?

YSK, AK Part’nin Büyükçekmece itirazında, İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı seçiminin iptal talebinin de olduğu için Maltepe’de devam eden sayımın sonucunun beklenmesine karar verdi.

Günün Önemli Haberleri