Binali Yıldırım büyük hedefi açıkladı! 5 yıl içinde...

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım; Kanal 7 ve Ülke TV ortak yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım, İstanbul ekonomisiyle ilgili önemli hedefi ve projeleri açıkladı.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım; Kanal 7 ve Ülke TV ortak yayınında, Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet ve Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk’ün sorularını yanıtladı. Binali Yıldırım, İstanbul'un ekonomisini canlandıracak ve önemli istihdam sağlayacak projeleri açıkladı.

"İstanbul Türkiye'de toplanan vergilerin yarısını veriyor. İhracatının yüzde 45'ini tek başına yapıyor. Eğer İstanbul tek başına devlet olsa Avrupa'nın 13'üncü, dünyanın 41'inci büyük ülkesi olur. Türkiye'ye çok katma değer sağlıyor ama kendisine fazla pay gelmiyor. Belediyenin aldığı verdi yüzde 4,5. Belediyelerle ilgili yasaların elden geçirilmesi lazım. Hakkari ve Tunceli'yle aynı usüle tabi olmaması lazım.

"İstanbul Avrupa'nın 10'uncu büyük ekonomisi olacak"

İstanbul'da 25 yaş altı nüfus 4,5 milyon. Önemli bir insan kaynağı var. O halde biz hedef koyduk. Gelecek 5 yıldaki hedefimiz şu. İstanbul'un milli gelir içindeki payını 250 milyar dolardan 350 milyar dolara çıkaracağız. İhracattaki payını 125 milyar dolara çıkaracağız. En az 500 binin üzerinde istihdam oluşturacağız. Bunu yaptığımız zaman İstanbul Avrupa'nın 10'uncu büyük ekonomisi olacak."

Diğer Videolar