Bikini ve tesettür yan yana

Abone ol

İlgi odağa haline gelen tesettür oteller, bu kez ParisMatch dergisine konu oldu.

Alanya’daki Otel Bera’ya giden dergi, “Plajın güneşinde, Allah’ın gölgesinde” başlığıyla 3 sayfa izlenim yayınladı. İşte Caroline Mangez imzalı haberden çarpıcı yorumlar...

Bikini mi yoksa İslami açıdan doğru sayılan haşema mı? Türkiye batılı bir yaşam tarzıyla dinin gösterdiği yol arasında hiç olmadığı kadar bocalıyor. Bunu en iyi Türkiye’de hızla çoğalan tesettür otellerde görüyorsunuz. Mesela Bera Alanya Oteli...

Beş kez hacı olan bekar erkekler bile burada tatil yapıyor. 29 yaşındaki Murat adlı bir genç “Her şey dahil 5 gün tatil için 870 euro ödüyoruz . Daha iyisi olur mu” diyor. Otel muhafazakar Müslümanlar’ın aradığı her şeye sahip... Büyük bir mescit, odalarda seccade ve Kıble’yi gösteren etiketler var. Kadınlar isterlerse kadın havuzunda, isterlerse plajda oturuyorlar. Turistler ise ancak otelin kurallarını tam olarak öğrenip kabul ederlerse burada kalabiliyorlar.

10 bikiniye 4 haşema

Plajda bikinili her 10 kadına karşılık 3-4 haşemalı kadın var. Bu yıl haşemada moda rengin turkuaz olduğunu öğreniyoruz. Londra’dan gelen Selvinaz adındaki kadın “Bunları İngiltere’de bulmak imkansız. Türkiye’ye geldiğimde güzellerinden satın alıyorum” diyor. Otelde, odalardaki minibarlar dahil hiçbir yerde alkol bulamıyorsunuz. Ama yine de genç kızlar imamların pek de hoşuna gitmeyecek pop müziklerle dans ediyor.

Bunlardan biri her yıl Londra’dan gelip Türkiye’de ailesiyle tatil yapan 16 yaşındaki Nur... “Dansa çok yeteneğim yok ama plaja inmem yasak, o yüzden buradayım. Plaj fazla sıcak ve fazla erkek var. 12 yaşımdan beri türban takıyorum. Başta zorlandım, ama artık alıştım” diyor. Nur, otelde geceleri teoloji hocalarının konferans verdiğini anlatıyor.

Günün Önemli Haberleri